gezond eten
Nieuws

Bourgondisch gezond genieten door zelf te koken.

We zijn allemaal schitterende mensen, stuk voor stuk geen uitzondering daar gelaten. We zijn allemaal op zoek naar ons eigen geluk en zien de wereld allemaal net even anders. Alleen dit gegeven maakt het allemaal al zo mooi. Maar wat is geluk en hoe bereik je dit?

De filosofie leert ons dat we allemaal op zoek zijn naar geluk en een lekker leven. De een denkt dat dit mogelijk zal zijn door voldoende financiële middelen en een ander persoon gelooft dat geluk vooral in gezondheid te vinden is. Hoewel ik zelf ook streef voor een financieel vrij leven geloof ik dat dit inderdaad begint met een gezond verstand en lichaam.

Want wat heb je aan al dat geld wanneer je je lichaam en je gezondheid je in de steek laten?

Hoewel we veel niet voor het zeggen hebben zijn er meer dan voldoende reden die je kunt aangrijpen om wel zelf in control te zijn. Sommige dingen kun je van te voren niet bepalen maar je kunt wel een koers zetten en je best hebben gedaan. Gezond leven is daar misschien wel het allerbelangrijkste in. Maar hoe doe je dit?

Gezond leven, neem de touwtjes in handen van je eigen gezondheid.

Een gezond en gelukkig leven bestaat uit de juiste voeding en voldoende beweging. Dit zal resulteren in meer geluk en het gevoel dat je op de juiste plek in de maatschappij zit. Vervolgens leidt dit weer tot andere positieve effecten waar we het nu even niet over gaan hebben. Want hoe creëer je een dergelijk gezond leven? Laten we beginnen met de voeding.

Eet gezond en de rest komt vanzelf.

Gezond eten lijkt moeilijker dan dat het is. Waar we vroeger bijna geen informatie hadden over wat wel en niet goed voor je is. En we de voedingsindustrie maar op hun blauwe ogen moeten geloven is er vandaag de dag zoveel informatie te vinden dat er ook een groot deel niet waar is waardoor de waarheid maar moeilijk te vinden. De oplossing: een beetje common sense.

Want laten we eerlijk zijn, we drijven door met onze gezondheid en manieren om gezonder te leven. Er zijn zoveel goedbedoelde adviezen en producten te vinden die allemaal zogenaamd goed voor je zijn. Wat is er gebeurd met gewoon meer fruit en groente eten? Onbewerkte producten waar geen toevoegingen bij zitten en dit vooral gevarieerd toepassen is vaak al voldoende. Een goede richtlijn hierin is wat het voedingscentrum met de schijf van 5 voorschrijft.

Het probleem zit hem vooral in de slechte en foute voeding die we tot ons nemen. Het vele makkelijke eten om het maar even zo te noemen. We zijn lui aan het worden en door tijdgebrek willen we makkelijk eten en kiezen we steeds vaker voor diensten zoals thuisbezorgd of halen we zelf iets af bij de snackbar, de toko of de chinees. Allemaal niet erg gezonde voeding toch?

Daar komt bij kijken dat onze dagelijkse tussendoortjes hetzelfde gemak moeten bieden. En komt het weer neer op lekkere snelle broodjes en ongezonde snacks. Dit terwijl gezond eten net zo makkelijk kan.

Hoe kun je beter eten?

Vergeet het afhalen en het laten bezorgen van pizza’s en kant en klaar maaltijden. Als je dan op zoek bent naar gemak en tijdbesparing kijk dan eens naar bijvoorbeeld een maaltijdbox. Deze diensten spelen ontzettend goed in op onze moderne luxe problemen waarin we voor gemak kiezen. Ook wanneer je wilt afvallen op een leuke manier dan is dit een goede optie.

Een maaltijdbox helpt jou bij het kiezen van je gerechten voor elke dag in de week. De boodschappen hoef je niet te doen. Alles wordt netjes bij je thuisbezorgd in een nette doos of zak (de maaltijdbox) waarin alle benodigde ingrediënten zitten waar jij snel de gekozen recepten kunt bereiden die vervolgens binnen 20 minuten op tafel staan.

Hoe dit kan?

De producten worden vaak al in de juiste porties geleverd. Soms zelfs al gesneden maar wel kraakvers. De boxen werken nauw samen met boeren uit het land waardoor ze verse producten kunnen bezorgen. Omdat je als maaltijdbox abonnee van te voren je box besteld weten ze ook precies hoeveel en wanneer ze van een bepaald product moeten inkopen zodat deze zo vers mogelijk in de box verwerkt wordt.

De maaltijdbox als gezonde hulp?

Hierdoor kun je met hetzelfde gemak als thuisbezorgd of eten afhalen toch een stuk gezonder eten. Want niet alleen het gemak en de tijdsbesparing zijn de drijfveer van deze diensten die je wellicht beter kent als HelloFresh, Smartmat en of Foodbag en Marley Spoon. Nee ook het kenmerk gezond eten is erg belangrijk. Lees hier meer over deze diensten en de vele voordelen.

Bij de gerechten wordt altijd het advies van het voedingscentrum gebruikt en zijn hetzelfde speciaal opgeleide diëtisten en voedingsexperts die de gerechten samen met een kok bedenken. Kortom als je dan voor gemak gaat kies dan voor een maaltijdbox als eerste stap naar een gezond leven met gezonder eten.

Naast de genoemde maaltijdbox bezorgers zoals HelloFresh en anderen zijn er veel opties mogelijk. Tegenwoordig heb je zelfs boxen voor mensen die 100% biologisch willen eten. Er zijn boxen voor veggies en veganisten. Maar bijvoorbeeld ook voor zwangere vrouwen bij het 100% biologische Ekomenu. Er is zelfs een Halalbox voor mensen die dit prefereren en zijn er dus geen excuses meer mogelijk om geen maaltijdbox te gebruiken.

Wat kun je nog meer zelf doen?

Natuurlijk is beter eten niet de enige voorwaarde voor een gezonder leven maar wel de allerbelangrijkste eerste stap. Naast gezonde voeding zou je kunnen gaan denken aan meer beweging ook wel sporten genoemd. Ook hierin zijn veel verschillende voorbeelden te noemen die sporten leuker en makkelijker maken voor een ieder die wat te klagen heeft. Het hoeft niet meer moeilijk te zijn. Ook die drempel zit tussen je oren. Je wilt toch ook schitterend oud worden? Het enige obstakel op de weg naar een beter leven ben jezelf. 😉

 

Reacties uitgeschakeld voor Bourgondisch gezond genieten door zelf te koken.