Douchegoot
Nieuws

Maak je badkamer mooier met een douchegoot!

Nooit gedacht dat ik een blog zou gaan schrijven over een douchegoot! Toch heeft de installatie ervan na onze badkamer-renovatie ons leven een stuk makkelijker gemaakt. Mijn douche ziet er niet alleen veel mooier en moderner uit met zo’n goot, het maakt ook veel makkelijker schoon! Welke verschillen er precies zijn tussen een goot en een putje, wat de voordelen zijn van een goot, wat voor types goten er zijn en hoe je de goede goot kiest, lees je allemaal in deze blog! Veel leesplezier!

Wat is het verschil tussen een moderne douchegoot en een klassiek afvoerputje?

Een douchegoot is eigenlijk een moderne uitvoering van het afvoeren van water in de badkamer. De goot ligt, net als een afvoerputje, altijd in het laagste punt van de badkamervloer. Zo kan het water makkelijk aflopen naar de afvoer. Het grootste verschil met de doucheput is dat de goot er een stuk mooier uitziet. Het geeft je badkamer een design look. De goot kan ook gebruikt worden om een elegante overgang naar de doucheruimte te installeren.

Wat zijn de voordelen aan een douchegoot?

Een van de grootste voordelen van de douchegoot is dus dat je geen overgang meer nodig hebt naar een doucheruimte. Een afstapje, een drempel of een douchekabine-rand zijn niet meer nodig met deze goot. Het water kan namelijk niet voorbij de goot. Daarom heb je geen installatie meer nodig die het water tegenhoudt. Dit creëert die illusie van meer vloeroppervlak, maar is ook nog functioneel. De goot verkleint de kans op struikelen in de douche, wat natuurlijk erg gunstig is. Daarnaast houd je zo je vloer makkelijk schoon, omdat je geen nare randjes hebt waar zeepresten in kunnen opbouwen.

Wat voor type douchegoten zijn er?

Je hebt twee types douchegoten: basic douchegoten en douchegoten met flens. Een flens is een kleine rand die de goot meer waterdicht maakt dan een basic goot. Je gebruikt de verschillende soorten in verschillende situaties. De basic goot heeft een gladde rand en buitenkant. Daardoor kan deze zeer strak verwerkt worden in een vloer. Een goot met flens heeft een kleine rand die de goot zelf meer waterdicht maakt. Deze goten zijn voor langs de muur, zodat de flens de rand tussen de muur en de goot meer waterdicht maakt.

Hoe kies je de goede goot voor jouw badkamer?

Als je een douchegoot gaat uitkiezen voor je badkamer is het als eerste belangrijk dat je beslist waar je hem wilt hebben. Kies je voor een goot als scheiding van het douchegedeelte, ga dan voor de basic douchegoot. Wil je echter een goot aan de muur laten grenzen, ga dan voor de douchegoot met flens!

Reacties uitgeschakeld voor Maak je badkamer mooier met een douchegoot!