modetrends

Schitterende Mode

Hier op schitterendemensen.nl kun je informatie over van alles en nog wat opdoen. Deze pagina is volledig toegewijd aan mode! Ik merk dat veel van mijn blogs over mode en modetrends gaan en dat ik hier altijd veel goeie reacties over krijg. Op deze pagina vind je alles over mode voor mannen en vrouwen. Ik hoop dat mijn modeblogs voor jou van meerwaarde zijn en bovenal, veel leesplezier!

Modetrends

Mode is een ding wat altijd zal blijven veranderen. Vroeger was mode meer een soort “voorschrift”, terwijl mode tegenwoordig meer op straat ontstane kledingstijlen die opvallen en in de smaak vallen. Zo liepen dames in 1900 nog in grote jurken met daaronder een korset. Vaak daarbij nog een mooie hoed met een grote struisvogel pluim erop.

In de jaren 20 ontstond er een jazz cultuur. De mode ging hier natuurlijk in mee en het werd iets vrijer. Hier kwamen namen als Coco Chanel naar de voorgrond. Namen die een enorme invloed hadden op hoe men zich kleedde destijds. Na de tweede wereldoorlog werd de kledingstijl langzamerhand steeds vrijer en minder voorschriftelijk.

In de jaren 60 en 70 brak een revolutionair tijdperk aan voor de mode. In deze jaren was de bevolking over de hele wereld verdeeld qua mode. De ene had een vrijere kledingstijl dan de andere. Zo was de hippie beweging erg vrij in hun kledingkeuze. Deze beweging heft veel mensen geïnspireerd. Deze beweging werd in de jaren 80 opgevolgd door, zoals ik het graag noem, het schoudervulling decennia. Ook vaak geassocieerd met de zin “dress for succes”.

Mode in de 21e eeuw

In de jaren 90 had je verschillende groeperingen en kledingstijlen die meegenomen werden naar het jaar 2000. Zo was er in Nederland de “gabber cultuur” gaande die geïllustreerd was met een opvallende kledingstijl. Daarnaast had iedereen wijde broeken en spijkerjasjes in de kast hangen, en er waren nog een aantal opvallende modetrends.

Tegenwoordig zijn er veel meer verschillende stijlen dan ooit tevoren. Zo draait het bij de ene om glamour, en bij de ander om de vrije tijds kledij. Er zijn ook bijzonder veel subculturen op het moment. Veel subculturen in de mode bestaan al langer zoals bijvoorbeeld de Gothic cultuur. En sommige subculturen bestaan pas een aantal jaar, bijvoorbeeld de Hipster cultuur.

Maar het is tegenwoordig belangrijk dat jij met je kledingstijl laat zien wie je bent. Iedereen heeft een andere smaak en dat is goed. Stel je voor dat alle vrouwen er tegenwoordig nog met een enorme hoepeljurk lopen en korsetten dragen. Of dat alle mannen elke dag een pak aandoen met een bijpassende hoed. Het is goed dat iedereen kan dragen wat hij of zij wilt. Draag waar jij je comfortabel bij voelt.

In mijn blogs kan je meer informatie vinden over het onderwerp mode!