Nieuws

3 tips voor een betere weerstand

Ben je al een tijdje verkouden? Of heb je de griep te pakken? Dit zijn tekenen dat je weerstand niet zo hoog is. Een goede weerstand is niet alleen belangrijk voor onze gezondheid, maar zorgt ook voor voldoende energie. Het zorgt er ook nog eens voor dat je beschermt wordt tegen allerlei kwaaltjes en ziekten. Maar hoe verhoog je je weerstand nu eigenlijk? Wij hebben drie tips voor je verzameld, zodat jij straks weer helemaal fit bent.

Gezond eten

We beginnen bij de meest voor de hand liggende tip: gezond eten. We weten allemaal dat we gezond moeten eten. In eten zitten namelijk vitamines, mineralen, vezels en goede vetten. Deze dragen allemaal bij aan een goede gezondheid en een goede weerstand. Het is niet alleen belangrijk dat je gezond eet, maar ook gevarieerd eten is van belang. Zorg dat je elke dag twee stuks fruit en twee ons groenten eet. Lukt dit je niet? Dan kun je voedingssupplementen van Golden Naturals helpen. Kies bijvoorbeeld voor multivitamines.

Water drinken

Van gezond eten gaan we door naar genoeg drinken. Het is erg belangrijk dat je genoeg vocht binnen krijgt. Een goede vochtbalans is namelijk essentieel voor een goede weerstand. Als je te weinig drinkt, kan je weerstand een stuk achteruit gaan. De afvalstoffen worden dan namelijk niet afgevoerd. Probeer elke dag anderhalf tot twee liter water te drinken.

Denk ook om je alcoholgebruik als je weerstand laag is. Het kost je lichaam namelijk heel wat moeite om het alcohol in je lichaam af te breken en zo gaat er minder aandacht naar het bestrijden van ziekteverwekkers.

Beweeg voldoende

Niet alleen eten en drinken zijn belangrijk, ook is het van belang dat je genoeg beweegt. Er wordt aangeraden om elke dag minstens een half uur te bewegen. Denk hierbij aan een half uur fietsen of wandelen. Ga eens lekker de buitenlucht in en maak bijvoorbeeld een boswandeling. Zo krijg je voldoende beweging en krijg je ook nog eens vitamine D binnen. Wie te weinig vitamine D binnenkrijgt, is vatbaarder voor infecties.

Reacties uitgeschakeld voor 3 tips voor een betere weerstand