Bier
Nieuws

Verschillende bieren

Mannen houden van bier drinken, dat is algemeen bekend. Wat ook steeds bekender wordt is het drinken van speciaal bier. Er zijn veel soorten speciaal bieren en de laatste jaren schieten brouwerijen dan ook als paddenstoelen uit de grond. Welke soorten bier jij lekker vindt smaken hangt geheel van jouw eigen smaak af. Als je niet weet wat je lekker vindt of als je nog zoekende bent dan kun je misschien gebruik maken van deze informatie.

 

Pils

Het meeste bier dat wordt gedronken is pils. Dit zijn de kratten bier met 24 flesjes die je meestal in een supermarkt koopt. Maar wist je dat er ook grote verschillen zijn in pils. Elke bierbrouwer brouwt bier op zijn eigen manier. Hiervoor worden vaak net iets andere ingrediënten gebruikt en het brouwproces is ook vaak anders. Daardoor zijn er ook verschillende soorten pils. Omdat niet iedereen dezelfde smaak heeft, is er gelukkig genoeg keuze. Waarschijnlijk heb jij zelf ook een voorkeur voor een bepaald merk of soort pils.

 

Krachtig en donker

Hetzelfde geldt voor donker bier. Er zijn ook verschillende soorten donker bier. Donker bier zijn bieren zoals een tripel, dubbel of een herfstbock. Deze biersoorten zijn vaak krachtig van smaak, voelen vol aan in de mond en hebben meestal een hoger alcoholpercentage dan andere biersoorten. De verschillen in smaak zijn met donker bier stukken groter dan de verschillen van andere soorten pils. Iedere man heeft zo zijn eigen smaak. Dat geldt niet alleen voor donker bier, maar ook voor tal van andere zaken. Kijk eens voor echte mannen zaken op mannencenter.nl.

 

Fris en licht

In de zomer is het veel fijner om te genieten van een licht en fris biertje. Hiervoor is wit bier zeker geschikt maar ook een weizen bier is niet verkeerd. Deze heerlijke witte bieren hebben een frisse smaak en een gemiddeld alcohol percentage. Wil je een toch iets pittiger biertje? Kies dan voor een blond biertje of een IPA. Benieuwd naar nog meer tips? Kijk dan eens op mannentips.nl.

Reacties uitgeschakeld voor Verschillende bieren