Nieuws

Drie tips voor een schitterende schone zaak!

Als ondernemer met een eigen zaak wil je natuurlijk graag dat deze er spik en span uitziet. Je wil namelijk een goede indruk maken op je klanten. Het maakt niet uit of je een restaurant, winkel of andersoortige zaak is: Dit geldt voor allemaal! Maar hoe hou je je zaak goed schoon, opgeruimd en mooi? Dat is soms nog niet heel eenvoudig. Gelukkig heb ik een aantal tips waarmee je goed op weg kunt om dit te bereiken. Volg de tips en dan zal je altijd een goede indruk maken op je klanten. En dat is natuurlijk uiteindelijk weer goed voor de omzet en winst van je onderneming! 

Tip 1: Huur een afvalbak 

Mijn eerste tip is: Online een afvalbak huren. Als je online een afvalbak huurt zorg je namelijk dat je afval niet voor de deur of naast het gebouw (of erger: In je zaak) ligt en dat het altijd op eerste oogopslag er netjes uitziet. Door online een afvalbak te huren kan je kiezen tussen verschillende grootte afvalbakken. Je kan de grootte dus precies aanpassen op het soort en de hoeveelheid afval die jij hebt. Mocht je een periode meer of minder afval hebben, dan kan je dit online heel gemakkelijk aanpassen. En nog een voordeel: In deze afvalbakken kun je verschillende soorten afval gooien en je hoeft dus niet het afval te scheiden. Dat bespaart je tijd en: Tijd is geld! 

Tip 2: Let op de details 

Mijn tweede tip is om in je zaak te letten op simpele details. Niet iedereen zal het opvallen als bijvoorbeeld een hoekje een beetje stoffig is of de kleding niet keurig op stapels ligt. Maar er bestaan zeker wel mensen die een lichte vorm van OCD hebben en hier niet zo goed tegen kunnen. Ook kan je denken aan dingen zoals schilderijen die scheef hangen of items die niet recht staan. Mocht je hier zelf niet zo’n oog voor hebben, dan kan je altijd een van je vrienden die dit wel opvalt even vragen om te kijken waar je op moet letten. Maak hier een lijstje van en geef deze ook aan je werknemers. Dan kan niks meer misgaan! 

Tip 3: Service is het allerbelangrijkst

Tot slot is mijn beste tip dat service het allerbelangrijkste is! Is een winkel een beetje rommelig maar begroeten de medewerkers me met een grote glimlach? Dan is mijn dag gelijk weer goed! Zet service dus altijd op nummer 1 en ga bijvoorbeeld niet afval opruimen of schoonmaken als er klanten te wachten staan. En wat ikzelf ook altijd fijn vindt? Als ik een heerlijk kopje koffie krijg terwijl ik aan het winkelen ben. Zeker op de vroege ochtend maakt dat een winkel een goede reden om nog een keer terug te gaan.

Reacties uitgeschakeld voor Drie tips voor een schitterende schone zaak!