Nieuws

Alles op de fiets

Fietsen doen we in dit land veel. Vrijwel iedere Nederlander heeft een fiets, sommige misschien zelfs twee of drie! De ene fiets is voor in de stad, de andere om mee te rond te racen in de natuur, en dan is er misschien nog wel een reservefiets of vouwfiets voor als je fiets gejat wordt of als je hem plotseling mee in de trein wil nemen. Er zijn talloze modellen fietsen, voor veel verschillende doeleinden. Het is een duurzaam vervoermiddel, want hij gebruikt geen fossiele brandstoffen en gata vaak decennia lang mee. Maar je moet je fiets wel goed onderhouden. Af en toe roestvrij maken, nu en dan de bandjes verwisselen, en goed je ketting smeren. Dat kun je zelf doen, maar je kunt je fiets ook lekker naar de fietsenmaker brengen. 

Onderweg naar je werk

Een degelijke herenfiets kun je gebruiken om naar je werk te gaan. Met de fiets naar je werk is niet alleen makkelijk, het is ook lekker sportief en daarmee gezond. Met een druk werkritme en daar omheen ook nog allerlei verplichtingen heeft niet iedereen tijd om ook nog met regelmaat te sporten. Door veel afstanden op de fiets af te leggen, kom je toch voldoende in beweging. Een fiets neemt maar weinig ruimte in, maar kan je toch een eind brengen. Je hebt zelden moeite met parkeren, en je kunt eventueel ook nog iemand achterop meenemen.

Denk aan het milieu

Daarnaast is het ook goed voor het milieu om eens de fiets te pakken in plaats van de auto. Op een bakfiets stoot je geen uitlaatgassen uit, maar kun je toch een hoop spullen vervoeren. Of je brengt er je kinderen mee naar school. Daarmee vermijd je bovendien een drukke verkeersomgeving rondom scholen, en dat is een stuk veiligere en schonere omgeving voor je kinderen. Over fietsen betaal je daarnaast geen wegenbelasting, dat scheelt ook een hoop geld. En je hoeft niet te tanken! De energie breng je namelijk zelf mee. 

Nieuw of tweedehands?

Als je heel specifieke wensen hebt voor een fiets, kun je het beste gaan voor een nieuwe fiets, misschien zelfs eentje die precies voor je op maat is gemaakt. Maar veel fietshandelaren bieden ook tweedehands fietsen aan, die ze zelf hebben opgeknapt. Dat is, als je wat minder te besteden hebt, ook een prima optie. Als je een fijne fietsenmaker in de buurt hebt kun je daar eens gaan kijken, en als je daar een beetje een band opbouwt kun je er waarschijnlijk voor al je toekomstige kleine reparaties naartoe.

Reacties uitgeschakeld voor Alles op de fiets