Nieuws

Mensen: Dit wil je voor de winter!

Ik ben – zoals vele mensen – een enorm buitenmens. Ik hou van de zon, lekker wandelen, mensen kijken en de wind door mijn haren. Daarom ben ik ook altijd een klein beetje verdrietig als het weer winter wordt. De dagen waarop je lekker naar buiten kunt gaan om een stukje te wandelen nemen dan namelijk enorm af door alle regen die er valt. Gelukkig heb ik iets ontdekt wat perfect is voor het huis van een buitenmens, namelijk een tuinkamer! Lees in mijn blog hieronder meer over wat een tuinkamer is, waar je deze het beste kunt kopen en wat de voordelen hiervan zijn. Veel leesplezier! 

Wat is een tuinkamer? 

‘Wat is een tuinkamer?’ is een logische eerste vraag om te stellen. Een tuinkamer is een soort overkappingen voor je tuin. Kort gezegd een tuinkamer dus! Het maakt van je tuin als het ware een extra kamer aan je huis. De overkapping beslaat dus niet je hele tuin maar slechts een deel hiervan. Dus je hoeft niet bang te zijn dat je geheel geen zon of complete buitenruimte meer hebt. 

Soorten tuinkamers? 

Je hebt daarnaast verschillende soorten tuinkamers. Je kunt namelijk allereerst kiezen voor enkel een overkapping. Deze staat dus op vier poten/palen en zorgt enkel dat er een dak zit boven een gedeelte van de tuin. Daarnaast kan je ook kiezen voor een tuinkamer die aan een van de kanten open is. Twee van de drie zijden (de vierde zit aan het huis vast) zullen dan een glazen wand erin hebben zodat wind wordt tegengehouden. Tot slot kan je ook kiezen voor een geheel dichte tuinkamer. Dan heb je dus eigenlijk een serre die aan alle kanten glazen wanden heeft. 

Waarom perfect voor de winter? 

Waarom een tuinkamer perfect is voor de winter spreekt natuurlijk een beetje voor zich. De tuinkamer houdt namelijk regen tegen en als je eentje kiest met glazen wanden ook de wind en eventueel de kou (bij een dichte tuinkamer). Op die manier heb je het gevoel dat je buiten zit maar wordt je niet tegen gehouden door het weer. Je kan dus als buitenmens alsnog genieten van de buitenomgeving! En je kunt ervoor kiezen om een eettafel neer te zetten in deze tuinkamer maar natuurlijk ook stoelen met open haard of een loungeset! Er is dus enorm veel vrijheid om het in te richten naar je eigen wensen ;). 

Waar kan ik het kopen? 

Waar kan je zo’n tuinkamer nou eigenlijk kopen? Natuurlijk zijn er verschillende websites en aannemers die dit voor je kunnen verzorgen maar zelf ben ik het meeste fan van de goede houten tuinkamers van Hillhout Tuinhout. Op deze website hebben ze verschillende formaten tuinkamers voor verschillende grootte tuinen. Daarnaast is het modulaire concept dat ze hebben erg flexibel en kan je de tuinkamers makkelijk naar eigen wens inrichten met wanden, deuren, ramen of hekwerken.

Reacties uitgeschakeld voor Mensen: Dit wil je voor de winter!