Glucosamine
Nieuws

Je wilt schitteren, maar alles doet zeer…

Heel veel mensen hebben tegenwoordig last van PHPD (Pijntje Hier, Pijntje Daar). En geloof mij, dat kan soms best heel vervelend zijn. Want wat als je telkens pijn hebt, maar er (nog) geen diagnose te stellen is door een arts? Als je zeker weet dat je pijn hebt in je gewrichten, dan kun je glucosamine gaan gebruiken. Glucosamine kan bijdragen aan een betere doorbloeding van je kraakbeen. Hierdoor zou dit mogelijk minder snel slijten en kunnen je klachten afnemen. Voordat je zomaar begint met glucosamine moet je wel even langs je huisarts. Voedingssupplementen kunnen bijdragen aan een betere gezondheid, maar niet bij iedereen. Check daarom eerst of het inderdaad mogelijk is voordat je het gaat slikken.
Glucosamine

Wanneer gebruik je glucosamine?

Het kan verstandig zijn om glucosamine te gaan gebruiken als je wat ouder wordt. Maar ook jonge mensen in zware beroepen kunnen zeker baat hebben bij glucosaminepreparaten. Ben jij stratenmaker en zit je de hele dag op je knieën? Dan belast je je rug en je nek ook nog eens extra. De gewrichten daar kunnen heel wat hebben, maar na verloop van tijd beginnen ze toch wat te zeuren. Glucosamine supplementen kunnen het natuurlijk herstel van het lichaam ondersteunen. Het is dus zeker de moeite waard om eens na te vragen of het iets voor jou is.

Wat doet glucosamine?

Deze stof in je lichaam zorgt ervoor dat je kraakbeen veerkrachtig blijft. Kraakbeen is dat deel in je gewrichten dat voorkomt dat de verschillende botten telkens maar tegen elkaar botsen. Door dit kraakbeen veerkrachtig te houden, zal het veel minder snel slijten. De buffer tussen je botten blijft dan beter in tact. Hierdoor zullen ook je botten in een betere conditie blijven. Net als jij. Want bewegen met pijn in je gewrichten… daar wordt echt niemand gelukkig van.

Schitter en straal, met een beetje hulp

Je zult het toch moeten toegeven. Af en toe kun je wel wat hulp gebruiken om net zo te blijven schitteren zoals vroeger. Je wilt immers nog steeds de hele avond dansen op het trouwfeest van je nichtje. En je wilt met de kleinkinderen in de speeltuin spelen en voetballen. Ja toch? Ook als je nog lang geen opa of oma bent, is dit wel iets om over na te denken. Je moet op tijd beginnen met de voorbereidingen. Begin dan eens met het vragen om advies bij je huisarts. Daar doe je jezelf en je (toekomstige) kleinkinderen een groot plezier mee!

Reacties uitgeschakeld voor Je wilt schitteren, maar alles doet zeer…