Nieuws

Waarom startpagina’s nog bestaan

Een startpagina is een pagina/website op het internet waarop vrijwel enkel links staan. Soms wordt het aangevuld met een weerkaart of actuele informatie, maar meer ook niet. De links op de startpagina staan meestal ingedeeld per categorie. Zo zijn er categorieën voor auto’s, zorg, regionaal, dieren etc. Alle links die binnen deze categorie of subpagina vallen hebben betrekking op hetzelfde onderwerp. Voorheen was startpagina vaak de startpagina van jouw internetbrowser. Wanneer je internet opstartte begon je daar. Vanuit hier kon je klikken op de onderwerpen wat jij interessant vond. Hedendaags heeft nagenoeg niemand startpagina als startpagina. Maar waarom bestaan de startpagina’s dan nog? 

Senioren gebruiken een startpagina nog waarvoor het bedoeld was

Vele senioren gebruiken een startpagina nog waarvoor het daadwerkelijk bedoeld was, namelijk als startpagina. Deze gewenning vinden zij fijn om aan vast te houden. Wanneer zij het internet betreden zal dit geschieden via een startpagina. Vanuit deze startpagina komen zij op andere pagina’s die aansluiten bij hun interesses. 

Startpagina’s gebruiken voor linkbuilding doeleinden

Naast de functie als startpagina worden startpagina’s ook ingezet voor linkbuilding. Linkbuilding is het verkrijgen van een link naar jouw website op de pagina van een derde. Aangezien er op startpagina’s met haar subpagina’s vele links staan is dit erg handig. Daarnaast kan het bij linkbuilding van belang zijn dat het onderwerp van de pagina waar jij jouw link plaatst overeenkomt met het onderwerp van jouw website. Aangezien startpagina’s zoveel categorieën en sub pagina's hebben is er altijd wel een of meerdere pagina’s waar jij jouw link kan plaatsen. 

Verschillende type startpagina’s 

Er zijn tal van verschillende type startpagina’s. Je kan het zo gek niet bedenken of het zal er zijn. Startpagina’s over auto’s, fietsen, huizen, vakantie, landen, beroepen etc. Daarnaast worden er ook veel startpagina’s gemaakt voor regionaal gebonden doeleinden. Op deze startpagina zal je bijvoorbeeld alles vinden wat er in die regio te vinden of te doen is. 

Het bestaan van startpagina’s 

Het lijkt erop dat startpagina’s nog bestaan voor de senioren die het gewend zijn om via startpagina’s het internet te betreden en voor de linkbuilders. Dit omdat er zoveel categorieën zijn zodat er altijd een pagina is waarop jij je linkje kwijt wil. Echter moet er wel geconcludeerd worden dat het aantal gebruikers op startpagina’s flink is afgenomen. Hoe lang zal deze business nog blijven bestaan? Voor alle linkbuilders onder ons zal het bestaan van de startpagina’s worden toegejuicht.

Reacties uitgeschakeld voor Waarom startpagina’s nog bestaan