Nieuws

Tips om je haar goed te verzorgen

Voor velen vrouwen (en ook mannen) is hun haar een heel belangrijk onderdeel van hun uiterlijk. Krullen of steil, lang of kort, of dik en dun, voor iedereen is haar anders. Haar bepaalt je uiterlijk en uitstraling. Heb je nou een kort en pittig kapsel dan zullen de meesten je zien als iemand met een sterk karakter. En heb je nou lange, dunne blonde haren dan zullen mensen je sneller zien als een verlegen persoon. Maar eigenlijk zijn die vooroordelen helemaal niet nodig. Iedereen moet lekker zelf kiezen wat voor haarstijl hij of zij neemt en het belangrijkste is dat jij je er zelf prettig bij voelt.

Tips voor het wassen

Er zijn een paar makkelijke tips die je kan toepassen in je dagelijks leven waardoor je haar sterker en gezonder zal worden. De eerste regel is: pre-shampoo je haar. Vaak je haar wassen kan dus echt een aanslag op je haar zijn.  Geef je haar een pre-shampoo behandeling. Je kan daar kant-en-klare producten voor kopen, maar je kan ook kokosolie, amandelolie, avocado-olie of een andere oliesoort gebruiken. Olie voed je haar en legt er een beschermend laagje om. Breng het pre-shampoo product aan op je haar en laat het minstens 10 minuten of langer intrekken. Spoel het daarna uit met lauwwarm water en was het daarna met shampoo zoals je gewend bent. Een andere regel is om de juiste shampoo te gebruiken. Iedere shampoo bevat was actieve middelen die je haar schoonwassen. Maar die stoffen wassen daarbij ook de natuurlijk olie en kleur uit je haar. Shampoos die proteïnen bevatten zijn een goede keuze omdat ze het haar versterken. Kerastase shampoo is daar een voorbeeld van. Let bij je keuze ook op de pH-waarde van de shampoo. Een shampoo is mild als die een lage pH-waarde heeft van minder dan 5.5.

Tips voor de verzorging

Gezond haar begint met een gezonde hoofdhuid. Als je je hoofdhuid regelmatig behandelt met een olie behandeling, masker of lotion, dan zal dat je ook je haar gezonder maken. Je zou zelfs af en toe een anti-roos shampoo kunnen gebruiken, ook als geen last van roos hebt om je hoofdhuid goed te reinigen. Vergeet niet vooraf een pre-shampoo behandeling te doen en een verzorgende conditioner te gebruiken. Anti-roosshampoo ’s kunnen je haar namelijk wel uitdrogen. Ook is het van belang om altijd een hitte bescherming te gebruiken wanneer je van plan bent je haar te föhnen, stijlen of krullen.

Reacties uitgeschakeld voor Tips om je haar goed te verzorgen