douchewand
Nieuws

Douchewand – zo kies jij de beste optie voor jou

Ben je toe aan een nieuwe, prachtige douche of ben je op het moment druk met het verbouwen van de badkamer? Een douchewand zal dan vast en zeker op jouw lijstje staan van producten waar jij je eventueel nog in moet verdiepen. De grootste vraag die waarschijnlijk in jouw hoofd ronddwaalt is welke het beste past bij jouw badkamer. Hoe weet je zeker dat je een douchewand koopt waar je geen spijt van zult krijgen? Je hebt geluk! Vandaag vertel ik hoe ook jij de beste douchewand voor jouw badkamer kunt kiezen. Daarnaast geef ik je ook nog wat algemene tips voor de lay-out van je badkamer. Dus schroom je niet en lees snel verder!

Prachtige douchewand van glas

Tegenwoordig is het erg in om voor een glazen douchewand te kiezen. De reden hiervoor? Het is een tijdloos model. Glas is van alle perioden en past praktisch bij elke stijl badkamer. Daarom raad ik ook zeker een glazen douchewand aan. Je weet met glas namelijk zeker dat het voor een lange periode mooi blijft. Het enige minpuntje is dat je het wel steeds goed droog moet maken. Je wilt natuurlijk geen lelijke strepen op de wand van de douchecabine. Wanneer je voor een glazen douchewand hebt gekozen, moet je nog een paar beslissingen nemen voordat jij ook de beste optie kiest voor jouw badkamer.

Afwerking, afmetingen en aantal

Je moet eerst beslissen wat voor glas je wilt. Wil je een doorzichtige douchewand of heb je liever een wand die een matte afwerking heeft? Een matte afwerking is erg mooi, maar moet wel bij je badkamer passen. Het is vreemd als je gehele badkamer strak, zwart en modern is en je hebt dan ineens een witte, matte douchewand. Andere aspecten waar je rekening mee moet houden tijdens het uitzoeken van de beste douchewand is de afmetingen van de wand en het aantal. Wil je bijvoorbeeld een hele grote douche? Dan kun je ervoor kiezen om grotere douchewanden te gebruiken. Heb je niet zoveel ruimte, dan moet je tactischer zijn met de afmetingen. Dit soort kleine bijzaken kunnen het verschil maken voor jouw badkamer.

Algemene tips voor de badkamer

Tot slot wil ik je nog een paar handige tips geven voor het ontwerpen en samenstellen van jouw ideale badkamer. Tip: denk van tevoren goed na over de lay-out. Iets wat er mooi uitziet, hoeft niet altijd even praktisch te zijn. Zo kan het uitkomen dat je de badkamerspiegel tegenover de douche wil plaatsen. Maar als je een glazen doorzichtige douchewand hebt, kan dat wellicht een minder slim idee zijn. Tip: denk ook aan opslag ruimte. Niets is vervelender dan wanneer je een badkamer hebt ontworpen en je kan de handdoeken nergens kwijt. Wees praktisch, stylish en logisch.

Reacties uitgeschakeld voor Douchewand – zo kies jij de beste optie voor jou