Nieuws

Hoe laat jij weten dat je kindje is geboren?

Een blijvende herinnering aan de geboorte van je kindje, een geboortekaartje. In Nederland versturen we al ruim 50 jaar geboortekaartjes. In Nederland en België is dit traditie, maar dit is lang niet zo in andere landen. De geboortekaartjes stammen af van de geboortebrief. Een brief die rond het einde van de 19e eeuw werd verstuurd om de geboorte van een baby aan te kondigen.  Deze brieven waren toen nog erg simpel, inmiddels zijn de geboortekaartjes kleurrijker en informeler.

De tekst op het geboortekaartje

Maar wat moet je nou allemaal op je geboortekaartje zetten? Het bedenken van een originele en perfecte tekst valt niet mee, gelukkig zijn hier talloze websites voor te vinden.  Het geboortekaartje bevat, naast de feitelijke gegevens van het kindje, een persoonlijke uitdrukking. Wat je in ieder geval op je geboortekaartje zet:

  • Naam of namen van je kindje
  • De geboortedatum
  • Tijdstip, lengte en gewicht
  • Eigen naam en naam van eventuele zusjes of broertjes
  • Adres en telefoonnummer

Als aanvulling op het geboortekaartje kan je de bezoektijden of een cadeautip vermelden. Als je een kraamfeest houdt, kan je ook op het geboortekaartje de uitnodiging aankaarten.

Een geboortegedicht

Door middel van een geboortegedicht kan je je gevoelens uiten over de komst van je kindje. In een paar regels kan jij de ontvanger van het kaartje laten meeleven met de vreugde van de geboorte. Het bedenken van een gedicht kan voor velen toch wel lastig zijn. Gelukkig beschikt de bibliotheek of de boekhandel over verschillende dichtbundels waar je je inspiratie uit kan halen. Als je het moeilijk vindt om je gevoelens op papier te zetten, helpt het wellicht om een thema te bedenken. Denk bijvoorbeeld aan de eerste kennismaking met je kindje of zijn of haar toekomstplannen.

Het perfecte geboortekaartje

Je wilt natuurlijk het leukste en mooiste geboortekaartje voor je wondertje, het perfecte kaartje is dan ook voor iedereen anders en dus uniek. Tegenwoordig kan je ook geboortekaartjes zelf ontwerpen via internet.  Geboortekaartjes zijn er in allerlei maten en kleuren met een bijpassende envelop. Ook kan je een keuze maken in het papier, misschien wil je wel een extra dik kaartje, of zijdeglans papier.  Als je een kaartje zelf ontwerpt via internet, vergeet dan niet om een proefdruk te laten versturen, hierdoor kan je het kaartje nog beter bekijken en checken of het kaartje voldoet aan jullie eigen wensen.

Reacties uitgeschakeld voor Hoe laat jij weten dat je kindje is geboren?