Nieuws

Schitterend ouder worden

We worden allemaal ouder. Rimpels en grijze haren horen hierbij. Veel mensen kunnen zich erg druk maken om hoe ouder ze eruit gaan zien. Het begint misschien met één rimpel of één grijze haar, maar voor je het weet, zie je er stukken ouder uit dan je je eigenlijk voelt! Gelukkig zijn er tegenwoordig steeds meer mogelijkheden om een betaalbare en veilige manieren om weer de uitstraling te hebben die je wil.

Botoxbehandelingen

Eén van de manieren om er minder ouder uit te zien die steeds meer wordt gebruikt, is het gebruik van botox. Deze techniek wordt inmiddels al jarenlang gebruikt en wordt ook steeds betaalbaarder! Het werkt simpel gezegd als volgt: de botox remt de spierbewegingen. Dit komt doordat het de prikkel van de zenuw naar de spier onderdrukt. Het gevolg is dat de spier minder sterk is waardoor het ontstaan van nieuwe rimpels wordt teruggedrongen.

Gebruik dagcrèmes

Een manier om een jonge uitstraling te houden, is het gebruik van dagcrèmes. Vrouwen beginnen hier op steeds jongere leeftijd mee om de simpele reden dat het niet een directe oplossing is, maar de huid sterker flexibeler maakt en hydrateert. Dit zorgt ervoor dat rimpels minder kans krijgen om de kop op te steken. Er zijn enorm veel anti-rimpelcrèmes op de markt en daardoor worden deze ook steeds betaalbaarder.

Gezonde voeding

We weten ook allemaal dat goede voeding belangrijk is voor de gezondheid. De verkeerde voeding kan zorgen voor hoge bloeddruk, maag- en darmklachten, overgewicht, hartproblemen en zelfs kanker. Het is een feit dat als je gezond bént, je er vaak ook gezond uitziet. Dit geldt ook voor ouder worden. Houd je je lichaam gezond, dan blijft het sterker en kan het rimpels voorkomen! Een aantal erg goede dingen die je kunt eten om een gezonde en sterke huid te houden, zijn amandelen, eieren, tomaten, knoflook, honing, verse vette vis en voldoende olijfolie. Eten en drinken wat je beter kunt vermijden zijn: (witte)suiker, alcohol, koffie, varkensvet, worst, margarine, wit brood en te scherpe specerijen zoals zwarte peper.

Voldoende lichaamsbeweging

Ook voor lichaamsbeweging geldt dat je hier een gezondere, sterkere en “jongere” huid krijgt. Als je bijvoorbeeld drie maanden lang 2 keer per week sport, kun je al de effecten zien van je harde werk! Het maakt ook niet eens zo veel uit welke sport je wil gaan beoefenen. Als het maar een inspanning vergt en moeite kost. Een goede manier om snel veel van je lichaam te vragen, is High-Intensity-Interval-Training.

Reacties uitgeschakeld voor Schitterend ouder worden