rollator kopen
Nieuws

Rollator kopen, misschien al iets voor u?

Misschien bent u zelf in een levensfase aangekomen dat het tijd wordt om te gaan denken aan een rollator kopen. Het kan ook zijn dat een familielid van u deze ondersteuning nodig heeft. Een rollator kopen biedt ondersteuning tijdens het wandelen door u meer stabiliteit te geven. Als u ouder wordt is het logisch dat uw lichaam minder stabiel wordt. Dit mag absoluut geen reden zijn om niet meer op pad te gaan. Als u erover twijfelt om een rollator te kopen bent u waarschijnlijk al op het punt aangekomen dat u de mogelijkheden moet gaan bekijken. Tegenwoordig worden rollators niet meer door de zorgverzekeraar vergoed, dus is het goed om te bepalen welk soort het meest past binnen uw budget. Ook zijn er veel verschillende rollators te koop, ik vertel daarom over de verschillende soorten keuzes die u moet gaan maken.

Wanneer u moet gaan denken aan een rollator kopen

Voor veel oudere mensen is de stap om een rollator te kopen niet eenvoudig. Het is toch het besef dat het lichaam slechter wordt. Toch is er niets aan de hand en hoeft u, of uw familielid, zich nergens voor te schamen. Vandaag de dag zijn er namelijk al 350.000 rollators in gebruik. U kunt gaan denken aan ondersteuning als het lopen minder stabiel gaat of als u zich minder zeker voelt tijdens het lopen. Ook kunt tussendoor even gaan zitten of uitrusten als u onderweg bent, dat is een bijkomend voordeel. Misschien gaat u door de toenemende ongemakken expres minder wandelen, ook dan is het een goed idee om te denken aan een rollator. In beweging blijven is natuurlijk van groot belang.

De verschillende soorten rollators

Er bestaat een groot assortiment aan merken en modellen. Misschien geeft u de voorkeur aan ondersteuning dat lichter is dan 8 kilogram, kies dan voor lichtgewicht rollators. Ook zijn er wendbare driewieler rollators of XXL rollators. U moet goed nadenken waarvoor u deze gaat gebruiken. Er zijn namelijk ook opvouwbare reis rollators beschikbaar. Bent u van plan uw rollator veel te vervoeren? Dan is dit wellicht een goed idee. Denk dus goed na over wat u gaat doen en wat u nodig heeft. U kunt bijvoorbeeld nadenken over de belasting die u gaat geven als u op pad gaat. Moet uw rollator een lichte ondersteuning bieden? Dan is een zware XXL rollator wellicht niet nodig.

Reacties uitgeschakeld voor Rollator kopen, misschien al iets voor u?