plattegrond
Nieuws

Niet instapklaar?

Heb je een nieuw huis gekocht en kun je niet wachten tot je er in kunt gaan wonen? Dat is meestal het geval, want je hebt het huis natuurlijk niet voor niets uitgekozen. In sommige gevallen is het alleen niet zo dat je meteen in het huis kunt gaan wonen. Het huis dat je hebt gekocht is dan nog niet instapklaar en heeft nog wat werk nodig. In een hoop gevallen is dit de situatie en daar moet je natuurlijk iets aan laten doen zodat je zo snel mogelijk wel lekker kunt intrekken. In deze blog lees je meer over het instapklaar maken van een huis.

Slechte muren en plafond

Vaak ligt het aan de muren en het plafond die er niet meer goed uitzien. Dat kan betekenen dat er gaten, strepen of dergelijke zijn waardoor het er niet mooi egaal uitziet. Om dit te veranderen kun je een stukadoor inschakelen om de muren en het plafond mooi egaal te maken. Ken je iemand die je zou kunnen helpen dan moet je waarschijnlijk alleen even zelf spaanplaat en dergelijke materialen in huis halen. Met gladde muren en een mooi egaal plafond ben je al een aanzienlijk stuk dichterbij een mooi afgewerkt huis. Snel maar even spaanplaat in huis halen dus.

Oude badkamer en keuken

Veel mensen kunnen bij het bezichtigen van een potentieel huis goed door dingen heen kijken. Dit geldt ook voor keukens en badkamers die niet naar wens zijn. Je kunt deze na de koop dan alsnog renoveren. Inspiratie is er genoeg dus daar kun je altijd wel wat mee. Soms kun je de keuken laten installeren door de winkel waar je deze hebt gekocht. Als je helemaal zelf op het idee voor je keuken en badkamer bent gekomen moet je alles los kopen en er iemand voor zoeken. Zonder een mooie badkamer en een prachtige keuken is je huis natuurlijk niet instapklaar. Als dit eenmaal af is kom je wel heel dichtbij.

Alles op jouw manier

Op het moment dat je een huis koopt is het verstandig om goed na te denken over wat er allemaal nog moet gebeuren, hoe je dat gaat doen en wanneer. Zo voorkom je dat je erg lang moet wachten voordat je eindelijk kunt intrekken.  Een huis dat nog niet helemaal klaar is om in te wonen wordt vaak wel perfect als het eenmaal af is. Weet jij al wanneer het tijd is om echt van je nieuwe huis te kunnen genieten?

Reacties uitgeschakeld voor Niet instapklaar?