Nieuws

Ook als je ouder bent kunt u op reis

Voor velen is vakantie vanzelfsprekend, maar wanneer je ouder wordt kan dit soms beperkt worden. De lange afstanden van de ene gate naar de andere zijn bijna niet meer te belopen. Veel ouderen gaan daarom minder op vakantie. Er zijn echter tal van mogelijkheden waardoor ook ouderen gewoon op vakantie kunnen.

Vakantie in eigen land

Indien u geen behoefte hebt aan een lange reis en drukke vliegvelden, dan kunt u natuurlijk gewoon op vakantie gaan in Nederland. Het land beschikt over veel ouder vriendelijke accommodaties. Dit soort accommodaties zijn ook toegankelijk voor ouderen die bijvoorbeeld een scootmobiel hebben. Soms staat op de website of folder aangegeven dat een camping of hotel scootmobiel vriendelijk is, terwijl hier in praktijk dan niets van waar blijkt te zijn. Om dit te voorkomen kunt u een hotel of camping boeken die lid is van de Nederlandse Vereniging van Aangepaste vakanties. Deze accommodaties voldoen aan alle eisen voor mindervaliden, dus ook voor mensen met een scootmobiel.

U kunt nog steeds de grens over

Bent u echt een ontdekker en wilt u niet dat uw leeftijd u beperkt in de reizen? Dan kunt u gewoon vliegen! Op grotere vliegvelden zijn er vaak rolstoelen en karretjes aanwezig die u van A naar B kunnen brengen. Bovendien nemen veel vliegtuigmaatschappijen een scootmobiel gratis mee tijdens de vlucht. Hiervoor geldt wel hoe kleiner, compacter en lichter uw scootmobiel des te groter de kans dat u hem mee mag nemen. Een opvouwbare scootmobiel is dan wellicht het meest ideale. Deze zijn gemakkelijk in te klappen en licht van gewicht. Ideaal voor uw reis! Om 100% zeker te zijn van uw zaak, kunt u de vlucht vereisten altijd van te voren goed doornemen. Verrassingen kunnen zo vermeden worden. Deze modellen passen ook prima in een auto of trein en zijn dus ook ideaal voor een kleine roadtrip.

Geef het werk uit handen

Er zijn tegenwoordig veel reisorganisaties die de gehele ouderen reis van A tot Z voor u regelen. Indien u graag op vakantie wil, maar zelf niet zoveel wilt regelen is dit wellicht de beste optie. U kunt gaan voor de oh zo populaire busreizen of wellicht toch een vliegreis. U zult bij beide vakantie verscheidene bestemmingen afreizen met de bus of lokaal vervoer en zo heel veel van een land kunnen zien. Al dit vervoer wordt vooraf voor u geregeld en er is tijdens uw vakantie altijd begeleiding die u te hulp kan staan. Bovendien bent u tijdens deze ouderen reizen omringd met meer leeftijdsgenoten. Naast een leuke vakantie, kunt u een heleboel nieuwe vrienden maken.

Een vakantie naar de zon, de bergen of eigen land is dus allemaal nog mogelijk. Ook als u ouder bent!

Reacties uitgeschakeld voor Ook als je ouder bent kunt u op reis