Nieuws

Laat jouw outfit schitteren

Iedereen heeft wel zo’n vriendin. Het maakt eigenlijk niet uit wat ze aantrekt en ze ziet er leuk uit. Ze heeft een bepaalde charme en klasse. Toch is het niet zo moeilijk om ook jouw outfit te laten schitteren. Je moet alleen wat meer opletten op de details van jouw kleding. Je moet de outfit echt ‘afmaken’ om het zo uit te leggen. In deze blog bespreek ik hoe je jouw outfit kan laten schitteren.

Simpelheid

Veel mensen denken vaak dat een outfit pas echt afgemaakt wordt als je allemaal bijpassende accessoires erbij draagt, zoals een riem, een tas en sieraden. De mooiste en meest elegante outfits zijn echter gekenmerkt door een bepaalde simpelheid en finesse. Accessoires kunnen een outfit inderdaad ‘afmaken’, maar ze kunnen een outfit ook druk maken. Het is dus belangrijk om een bepaalde balans te vinden binnen een outfit. De outfit moet een bepaalde rust en zelfverzekerdheid uitstralen. Check zodoende voor vertrek in de spiegel je outfit en kijk of er iets weg kan worden gelaten of juist iets toegevoegd moet worden.

Kleuren

De kleuren binnen je outfit zijn natuurlijk sterk afhankelijk van het seizoen en natuurlijk ook van de trend in de mode. In de winter zijn de wat donkere kleuren, zoals zwart, donkerblauw, grijs, donkergroen en bruin, vaker in kleding te zien. In de zomer zijn de lichtere kleuren, zoals wit, beige en alle pastelkleuren meer in trend.

Accessoires

Een mooie leren tas of een fijne leren riem kan een outfit samenbrengen. Maar ook een leuk paar dames pumps of laarsjes dames kunnen de outfit afmaken. Qua sieraden is het fijn om een elegant setje te hebben, bestaande uit oorbellen, een ketting met hanger, een armband en/of een ring. Dan kan je altijd kiezen welk soort sieraad er het beste bij pas en hoeveel items van het setje je wilt dragen. Zelf vind ik het fijn om een set in zilver en in goud te hebben, omdat het per kledingkleur ook uit kan maken wat het beste staat. Zo staat bij bruin en beige een goud sieraad beter en staat bij grijs vaak een zilver beter. Voor zwarte en donkerblauwe kleding kunnen zowel zilveren als gouden sierraden mooi staan. Verder speelt de kleur en de stijl van de jas ook een belangrijke rol in het uiterlijk van de outfit. Een stoer leren jasje kan bijvoorbeeld juist leuk staan bij een vrouwelijk jurkje. Terwijl voor een werkoutfit een mooie wollen mantel de outfit af kan maken.

Reacties uitgeschakeld voor Laat jouw outfit schitteren