Nieuws

Handige tips en weetjes over zonwering

De zomer staat weer voor de deur, dus we zien zonwering volop in het straatbeeld. Waarschijnlijk heb je zelf ook een vorm van binnen- en/of buitenzonwering in huis of aan je gevel geïnstalleerd. Overdag geeft zonwering verkoeling en ‘s avonds meer sfeer. Na het lezen van deze blog weet jij meer over de voor- en nadelen van zonwering, hoe je je zonwering moet onderhouden en leer je over de meest voorkomende soorten zonwering.

Verschil binnen- en buitenzonwering

Zonwering kun je grofweg in twee soorten onderverdelen: binnen- en buitenzonwering. Bij binnenzonwering gaat het om het regelen van licht en het creëren van ambiance. Zowel binnen- als buitenzonwering houdt schadelijke uv-stralen buiten, zodat jouw meubels langer mooi blijven. Binnenzonwering kent vele varianten. Duette shades hebben een isolerende werking en geeft optimale verduistering. Perfect wanneer je een ruimte helemaal donker moet krijgen, zoals een slaapkamer. Horizontale jaloezieën zijn een echte klassieker en worden vaak aangeschaft vanwege de vele beschikbare designs. Daarbij is het geschikt voor vrijwel elke portemonnee. Verticale jaloezieen zien we vaak terug bij ramen met afwijkende vormen. Bedenk van tevoren goed waar je je raamdecoratie wilt gaan hangen en wat het doel hiervan is. Is het alleen voor de sier, of moet het ook extra verduistering geven?

Buitenzonwering biedt tijdens warme dagen schaduw en verkoeling. Je kunt snel een overkapping realiseren door een screen met knikarm aan te schaffen. Wanneer je een groter budget hebt en hier ook de ruimte voor beschikbaar kunt stellen, is een terrasoverkapping natuurlijk ideaal. Met een terrasoverkapping kun je het jaar door genieten van je eigen tuin.

Zonwering onderhouden

Wanneer je buitenzonwering gaat schoonmaken kun je dit het beste doen wanneer de zon niet schijnt. Zo voorkom je kleurverschillen. Zonwering is vaak geïmpregneerd, kies daarom voor natuurlijke schoonmaakmiddelen zodat je de beschermlaag niet aantast.

Bron: zonwering utrecht

Reacties uitgeschakeld voor Handige tips en weetjes over zonwering