medicijnen
Nieuws

Nooit meer zonder medicijnen

Vooral mensen die langdurig een medicijn moeten gebruiken, kunnen nog wel eens vergeten een nieuwe doosje medicijnen te halen. Soms moeten ze daarvoor eerst naar de arts, maar altijd moeten ze daarvoor naar de apotheek. Naast dat het tijdrovend is, kan het ook behoorlijk lastig zijn. Gelukkig zijn daar oplossingen voor.

Vlak voor het weekend

Het gebeurt veel mensen vaak genoeg dat ze vlak voor het weekend erachter komen dat hun medicijn op is. Of ’s avonds, en de volgende dag vergeet je het weer. Het gevolg: je medicijn raakt op. Met alle gevolgen van dien: klachten kunnen weer de kop opsteken, je kunt ontwend raken of een infectie kan weer terugkomen. In zo’n geval is een service waarbij je geen nieuw recept hoeft te halen, maar gewoon direct via een online dienst medicijnen kunt kopen, heel praktisch.

Waar moet je op letten?

Online medicijnen kopen is op zich niets nieuws. In Amerika gebeurt het al veel langer. Ook in Nederland schieten aanbieders als paddenstoelen uit de grond. Helaas is hier een flinke ‘maar’ aan verbonden. Zo is lang niet iedere aanbieder even eerlijk. Sommige aanbieders leveren nepmedicijnen – met alle gezondheidsgevaren van dien – of pakken je geld en geven vervolgens niet meer thuis. Een website die de verschillende aanbieders vergelijkt, is Medicijn Kopen.com. Hier lees je de ervaringen van gedupeerden die bij malafide aanbieders hebben besteld, maar ook positieve ervaringen. Want er zijn ook betrouwbare aanbieders.

Hoe werkt online medicijnen kopen?

Wanneer je medicijnen koopt bij een betrouwbare aanbieder, gaat dit proces net als het ‘offline’ bestellen van medicijnen. Je bestelt het medicijn onder begeleiding van een gecertificeerde arts. De arts zorgt vervolgens dat door  een geregistreerde apotheek in de EU of het Verenigd Koninkrijk het medicijn wordt uitgeleverd. Hierbij gaat het altijd om het originele middel van hoge kwaliteit, dus geen neppillen zoals bij onbetrouwbare aanbieders. Afhankelijk van de apotheek heb je het geneesmiddel binnen 24 uur tot 3 dagen in huis. Wel zo makkelijk.

Melden

Het wordt altijd aangeraden om een online aangeschaft medicijn te melden bij je eigen arts. Dus koop je het online? Laat het aan je huisarts weten. Hiervoor kan de online apotheek overigens ook zorgdragen. Zo ben je verzekerd van optimale begeleiding!

Reacties uitgeschakeld voor Nooit meer zonder medicijnen