floris van bommel
Nieuws

Zo zorg je voor je nieuwe Floris van Bommel schoenen

Je hebt net je nieuwe paar Floris van Bommel schoenen binnen die je besteld hebt via SuperSales. Net als alle schoenen van Floris van Bommel zijn de schoenen van hoogwaardig leer. De schoenen heb je gelukkig met korting kunnen scoren, maar dat betekent niet dat de schoenen goedkoop waren. Bij zulke mooie schoenen wil je natuurlijk dat ze lang mogelijk meegaan. De vraag is: hoe doe je dat het beste? Hier zijn een aantal tips.

Twee basisregels

Leder schoenen kunnen gevoelig zijn. Net als ieder natuurlijk product is leer vochtgevoelig. Het kan uitdrogen en vervagen. Het belangrijk om te weten hoe je voor leer zorgt, zonder middeltjes te gebruiken. Probeer de schoenen zo goed mogelijk droog te houden. Zorg er ook voor dat als je de schoenen opbergt, je ze niet in het directe zonlicht laat staan. Zonlicht kan ervoor zorgen dat het leer sneller uitdroogt of vervaagt, en dat wil je natuurlijk niet. Deze twee basisregels kan je bij iedere lederproduct toepassen. Het uitdrogen gebeurt ook over een langere tijd, maar het is nog steeds handig om het in de gaten te houden.

Leerverzorging

Naast deze basisregels om te zorgen dat de Floris van Bommel schoenen mooi blijven zijn er natuurlijk ook hulpjes en middeltjes die je kunt gebruiken om je daarbij te helpen. Voor dat je begint is het belangrijk om te weten dat verschillende soorten leer ook anders verzorgd moeten worden. Bij Floris van Bommel gebruiken ze twee soorten leer voor de productie van de schoenen. Deze twee soorten leer zijn chroom gelooid en plantaardig gelooid. Bij Floris van Bommel heb je ook vaak schoenen met gave designs. Reliëfs en borduursels komen vaker voor bij de schoenen, waardoor ze anders verzorgd moeten worden dan doorsnee lederschoenen.

Hulpjes

Bij het schoonmaken en verzorging van de Floris van Bommel schoenen is het belangrijk de juiste gereedschappen te hebben. Met schoenspanners zorg je ervoor dat je een stevige oppervlak hebt om op te werken. Dit is belangrijk als je de schoenen moet insmeren of polijsten. Probeer bij het insmeren van de schoenen het product gelijkmatig te verdelen. Dit is belangrijk omdat leer vocht opneemt, hierdoor kan het product vlekken veroorzaken op de Floris van Bommel schoenen.

Floris van Bommel middeltjes

Verzorgingsmiddelen voor leer zorgen ervoor dat het leer soepel, waterdicht en krasbestendig blijft. Het is dan ook belangrijk om uit te zoeken welke producten het beste bij je schoenen passen. Vaak worden er bij het kopen van schoenen producten aangeraden. Dit geldt ook voor de schoenen van Floris van Bommel.Op de officiële website van Floris van Bommel wordt er per schoen getoond welke producten het beste bij welke schoen passen.

 

 

Reacties uitgeschakeld voor Zo zorg je voor je nieuwe Floris van Bommel schoenen