Nieuws

Me-time: 5 tips om een gelukkigere moeder te worden!

De mommy burn-out is een steeds bekender fenomeen. Volgens wetenschappers is dit ook helemaal niet zo vreemd. Van moeder wordt steeds meer verwacht. Iedereen weet dat het ouderschap de zwaarste en tegelijkertijd mooiste baan van de hele wereld is. Vroeger was het voor vrouwen echter de enkele taak die ze hadden. De meeste vrouwen bleven – nadat ze een kind hadden gekregen – thuis en zorgden voor het huishouden en de kinderen. Hierdoor waren de taken tussen de man en vrouw goed verdeeld. Hoewel de echte feministen onder ons hier natuurlijk sceptisch over zullen denken. En geloof ons – wij ook! 

 

De afgelopen decennia is hier echter (gelukkig) duidelijk verandering in gekomen. Vrouwen blijven steeds vaker gewoon werken en combineren de zorg voor de kinderen met een veeleisende carrière. Hoewel het ontzettend fijn is om even niet alleen moeder te zijn, kan het ook ontzettend zwaar zijn. De zorg voor de kinderen, het huishouden en een baan behoren tot alle taken die nu op de schouders van de vrouw vallen. Een zware taak. Alsof je meerdere fulltime banen hebt. En dan nog voelen we ons schuldig als we restaurants near me bekijken na een lange werkdag of wanneer we er graag even alleen op uit willen. Moeders cijferen zichzelf vaak weg. Je denkt dan wellicht dat je goed voor anderen zorgt. 

 

Maar word je hier echt gelukkig van? Een betere mama? Volgens wetenschappers is het inplannen van me-time juist belangrijk. Iets doen waar je energie van krijgt en gelukkig van wordt kan jou niet alleen een gelukkigere, maar ook een betere mama maken! Maar waar moet je aan denken bij me-time? Wij geven een aantal tips!  

 

Ga lekker alleen de natuur in 

 

Ben je toe aan wat extra tijd voor jezelf? Lukt het maar niet om je hoofd leeg te maken? Vraag dan eens aan je partner of een buurvrouw/je moeder om een half uurtje op de kinderen te letten en trek zelf de natuur in. Maak een rondje door de bossen, wandel door het park of fiets even een mooie route. Zet een muziekje op en verwijder alle piekergedachtes uit je hoofd. Je zal merken dat het je enorm goed zal doen. Bovendien kost het weinig tijd. Een schuldgevoel is dan ook zeker niet nodig. 

 

Heb je vervolgens ook geen zin om te koken? Geen probleem! De vraag; ‘wat eten we vanavond bij Butlon?,’ is zo gesteld en je kinderen zullen je hier waarschijnlijk alleen maar dankbaar voor zijn. Stel niet te hoge eisen aan jezelf en durf af en toe te genieten. 

 

Plan een dagje uit zonder kinderen 

 

Probeer eens in de maand of twee maanden een keer een dagje uit zonder kinderen te plannen. Laat de kinderen bij je partner of bij opa en oma en ga lekker op stap. Misschien samen met je partner om tijd voor elkaar vrij te maken of juist lekker met een vriendin. Bezoek een welness, lekker ouderwets roddelen of uit eten in een heerlijk restaurant. Je zal geheel opgeladen thuiskomen. 

 

Plan me-time in 

Staat jouw agenda altijd bomvol en vergeet je hierbij ook aan jezelf te denken? Probeer hier dan vanaf nu verandering in te brengen. Zet minstens één keer in de maand een dikke kruis in je agenda en doe deze dag eens helemaal niets. Even geen aandacht voor het huishouden, niet werken en je kinderen wat vaker voor een beeldschermpje. In de avond lekker online eten bestellen via butlon.com en als de kinderen op bed liggen genieten van een uitgebreid bad of een hete douche. Zo makkelijk kan me-time zijn!

Reacties uitgeschakeld voor Me-time: 5 tips om een gelukkigere moeder te worden!