Nieuws

De voordelen van een goede baan

Ontsnap de negen tot vijf banen, dat is wat iedereen tegenwoordig zegt. Heel veel mensen zijn tegenwoordig bezig om te proberen niet een normale, ‘klassieke’ baan te hoeven werken. Velen van ons flexwerken, werken op afstand of proberen een eigen bedrijf te starten en entrepreneur te worden. De gedoodverfde 9-5 baan zou een verschrikking zijn. Toch zijn er nadelen aan het beginnen van een eigen bedrijf en voordelen aan het hebben van een baan. Dat is wat we in dit artikel bespreken.

Gezelligheid

Wanneer je entrepreneur wordt een alleen een klein bedrijfje begint zal het een stuk stiller om je heen worden. Over het algemeen biedt werken op een kantoor veel gezelligheid en contact met andere mensen. Je zult merken dat je best je collega’s mist als je alleen in je eigen huis aan je bedrijfje werkt. Het is belangrijk voor mensen om sociaal te zijn.

Samen leren

Net zoals collega’s gezelligheid en sociale contacten bieden, bieden ze ook ontzettend veel manieren waarop je met samenwerking kunt leren. Misschien heb je bij een baan een manager met meer dan veertig jaar ervaring in dezelfde tak en kennisveld waarin jij werkt. Dit is natuurlijk ontzettend waardevol.

Zekerheid

Een vaste baan biedt natuurlijk veel zekerheid. Dit is ontzettend fijn eigenlijk dat je altijd weet dat je aan het eind van de maand een vastgesteld bedrag zult krijgen. Wanneer je eigen baas bent zul je een stuk meer onzekerheid ervaren. Deze onzekerheid zul je zeker in de eerste jaren van je eigen bedrijf ervaren. Natuurlijk is er wel het voordeel dat je als eigen baas mogelijkheden hebt om veel meer te verdienen.

Extra’s

Wat mensen vaak vergeten is dat er bij het hebben van een baan veel extra’s komen kijken. Extra’s die je als je eigen baas bent allemaal zelf zult moeten regelen. Zo krijg je bij een vaste baan natuurlijk je salaris maar daarnaast heb je ook toegang tot bijvoorbeeld een pensioenfonds. Ook is het mogelijk dat je een telefoon van de zaak krijgt, een laptop van de zaak en zelfs een auto van de zaak. Zelf rijd ik een Volvo S40 van de zaak. Dit zijn allemaal uitgaven die je zelf zult moeten doen wanneer een eigen baas hebt. Dit kan best een groot verschil maken. Het enige voordeel is wel dat je deze uitgaven kunt afschrijven als bedrijfsuitgaven. Op deze manier kun je als je slim bent veel uitgaven afhalen van de belasting die je jaarlijks moet betalen.   

Reacties uitgeschakeld voor De voordelen van een goede baan