Nieuws

Geef je mentale gezondheid een boost en stap op de motor!

Iedere motorliefhebber weet dat het enorm genieten is wanneer je eindelijk op de motor kunt stappen. Zeker na een (te) lange winterstop kun je vaak niet wachten om eindelijk weer van jouw favoriete voertuig te kunnen genieten. Hoewel motorliefhebbers dan ook zeker weten dat motorrijden ontspannend is, weet men vaak niet hoeveel mentale gezondheidsvoordelen dit verder nog kan hebben. Toch is uit verschillende onderzoeken gebleken dat motorrijders over enorm veel gezondheidsvoordelen beschikken. Van een lagere bloeddruk tot een minder groot risico op depressies.

 

Overweeg jij om een caferacer te kopen? Maar ben je nog niet geheel overtuigd? Lees dan snel verder over de grote mentale gezondheidsvoordelen zodra je de eerste keer op je motor stapt.

 

Simpelweg vaker buiten zijn

 

Mensen zitten veel te vaak binnen. Dat blijkt uit verschillende studies. We nemen vaker genoegen met een filmpje op de bank. Terwijl juist een heerlijke wandeling of fietstocht wonderen kan doen. Zeker in de winter. Normaal gesproken zijn de meeste mensen gelukkig in het voorjaar en de zomer wél veel buiten te vinden, waardoor ze de winter met hun extra vitaminereserves redelijk door kunnen komen.

 

Het afgelopen voorjaar gebeurde er echter iets wat niemand ooit verwacht had: een pandemie. Het coronavirus liet mensen wekenlang binnen zitten. En zelfs toen de maatregelen eenmaal versoepeld konden worden, betekende dit nog voor veel mensen dat ze minder vaak naar buiten gingen dan normaal. Simpelweg om drukte te vermijden.

 

Met motorrijden ben je altijd buiten. Bovendien doe je iets waardoor je voldoende de drukte vermijdt en waar je ook nog eens veel plezier aan beleeft. Zodra je kiest voor nieuwe gashendels kopen bij Caferacerwebshop.com en deze vervolgens vol plezier uitprobeert, merk je dan ook helemaal niet dat je hier ook nog eens enorm veel gezondheidsvoordelen uit kunt halen. Onderzoeksresultaten wijzen op een beter humeur bij veel buiten zijn, lagere bloeddruk, beter immuunsysteem (dus ook beter bestand tegen corona!) en meer energie. Allemaal zaken waar jij ook van kunt profiteren zodra je de motor knipperlichten aan zet en op pad gaat.

 

Verminderen van stress

 

Heb je veel last van stress? Stress kan soms heel nuttig zijn. Het zorgt ervoor dat we beter presteren en creatiever gaan denken. Soms maken mensen zich echter druk om dingen die ze niet kunnen beïnvloeden. In dat geval kan stress ontzettend veel nadelige gevolgen hebben. Simpelweg omdat het blijvend is. Op de lange termijn kan dit voor een hoge bloeddruk zorgen, slapeloosheid en in het ergste geval zelfs resulteren in hart- en vaatziektes.

 

Het verminderen van stress is dan ook cruciaal. Gelukkig komt hierbij de motor goed van pas. Iedere motorliefhebber zal beamen dat het gevoel van ultieme vrijheid op de motorfiets al een ervaring op zich is. Wanneer je dit ook nog eens aftopt met het heerlijke gevoel van rust wanneer je je motorhelm opzet, weet je zeker dat je de juiste keuze hebt gemaakt. Onderzoekers hebben namelijk bewezen dat de ‘White Noise’ die je in je helm hoort, zeer bevorderlijk is voor de mentale gezondheid.

 

White Noise wordt ook wel als ruis omschreven en wordt vaak gebruikt om mensen te laten ontspannen. Het wordt zelfs toegepast bij pasgeboren baby’s omdat het geluid lijkt op hetgeen wat zij in de baarmoeder hebben gehoord. Zelfs op latere leeftijd heeft het geluid nog een rustgevend effect op ons brein. Natuurlijk hoor je nog genoeg geluiden om je heen, maar de rest is gereduceerd tot ruis. Dit zorgt voor rust in je hoofd en het blijkt zelfs nuttig te zijn voor het verminderen van stress. Schaf ook nog een db killer bij Caferacerwebshop aan en geniet van ultieme rust!

Reacties uitgeschakeld voor Geef je mentale gezondheid een boost en stap op de motor!