Nieuws

Terug van weggeweest: Pokemon kaarten sparen

Pokemon is al jarenlang een belangrijk onderdeel van de jeugd van velen onder ons. Maar ook volwassenen genieten nog volop van deze fantasiewereld vol schattige diertjes die met elkaar Pokemon battles aangaan. Denk maar aan de rage rondom Pokemon Go een paar jaar geleden. Natuurlijk kon je Pokemon verzamelen op je telefoon en de cartoon serie bekijken op je favoriete streamingdienst. Maar er is nog een hobby die al decennialang Pokemonliefhebbers in de ban heeft: Pokemon kaarten sparen. In deze blogpost lees je er alles over.

Ruilen met Pokemon kaarten

Pokemon kaarten zijn al een rage zolang als het spel Pokemon bestaat. Verzamelaars handelen met elkaar in stapels van deze kaartjes, die vaak in hun originele verpakking blijven zitten om hun waarde te behouden. Wil jij ook wel een Pokemon verzameling aanleggen? Je kunt beginnen door een Pokemon booster box aan te schaffen. In zo’n booster box ontvang je 36 pakjes van tien Pokemon kaarten. Zo heb je meteen een hele stapel kaarten en kun je aan het ruilen slaan. Vergis je namelijk niet: er gaat heel wat geld om in Pokemon kaarten. Als je een box koopt met goede kaarten erin, verkoop je deze makkelijk weer met winst.

Losse Pokemon kaarten kopen

Wil je liever wat kleiner en goedkoper beginnen met je verzameling? Bij veel winkels kun je ook losse Pokemon kaarten kopen. Zo kun je er eerst een paar aanschaffen om te kijken of de verzamelwereld wel iets voor jou is. Let erop dat je de kaarten koopt bij een erkende winkel of webshop. Losse kaarten worden namelijk uit de verpakking gehaald, en moeten goed en veilig bewaard worden om niet in waarde te dalen. Het is daarom ook slim om te investeren in een goede hoes voor je Pokemon kaarten. Zo weet je zeker dat jouw verzameling in de beste conditie blijft en zo kun je deze altijd voor de beste kaarten ruilen of verhandelen.

Andere Pokemon spullen

Hoef je niet per se een kaartenverzameling aan te leggen, maar ben je wel fan van Pokemon? Geen zorgen, want er zijn genoeg spullen te verkrijgen die gebaseerd zijn op deze game. Koop bijvoorbeeld een schattige Pikachu of Bulbasaur knuffel. En natuurlijk kun je ook altijd de nieuwste Pokemon games en releases aanschaffen om te spelen op je spelcomputer. De wereld van Pokemonspullen is groot, en zoals je weet: Gotta catch ‘em all!

Reacties uitgeschakeld voor Terug van weggeweest: Pokemon kaarten sparen