Nieuws

Op een leuke manier afvallen

De lente is weer begonnen en dat betekend dat het zonnetje steeds meer gaat schijnen. We gaan steeds minder truien dragen en onze lichaamsvormen worden steeds beter zichtbaar. Nu zou het zo kunnen zijn dat je tijdens de koude wintermaanden een paar kilootjes bent aangekomen die je er nu weer af wilt hebben. Nu is afvallen nou niet iets wat als leuk wordt ervaren, maar het kan wel leuker worden gemaakt. In deze blog zal ik allerlei tips geven om het afvallen wat leuker te maken.

Zoek een buddy

Hoewel we dit niet graag toegeven hebben we als mensen de eigenschap om op te geven als iets niet leuk is. Het volhouden van de motivatie is dan ook één van de belangrijkste dingen als je wilt gaan afvallen. Wat mij in het verleden heel erg heeft geholpen is om dit afvallen te doen met een vriend of vriendin. Doordat jullie hetzelfde doel nastreven kunnen jullie elkaar blijven motiveren. Als jij geen zin hebt om naar de sportschool te gaan, maar je hebt met je vriendin afgesproken om erheen te gaan dan zal je eerder geneigd zijn om toch te gaan sporten. Buiten dat het dus goed is voor je motivatie is het ook een stuk gezelliger. Als je de hele tijd in je ééntje bezig bent kan het sporten snel gaan vervelen. Door af en toe te kunnen kletsen met iemand blijft het leuk.

Doe een sport die je leuk vind

Sporten en bewegen kan op verschillende manieren. Je kunt op een loopband gaan rennen in de sportschool, maar misschien is het wel leuker om door de natuur te rennen. Ga bij jezelf is na wat jij nou leuk vind om te doen. Zo heb ik toen ik jong was getennist, ik heb dit nu weer opgepakt en het is geweldig. Waar ik eerst met tegenzin naar de sportschool ging, zit ik tegenwoordig op mijn werk al uit te kijken naar de tennistraining van die avond. Ook kan je je opgeven voor speciale lessen in de sportschool, zo doe ik tegenwoordig fitnessen doormiddel van een trampoline. Ik hebt dit in de sportschool gezien en doe het tegenwoordig ook thuis.

Ga slimmer eten

Wat veel mensen verkeerd doen bij het afvallen is de wijze waarop zij eten. Veel mensen gaan heel weinig eten en zullen dan ook wel wat gewicht verliezen aan het begin. Dit eetregime is echter niet vol te houden. Zorg dat je je levenspatroon veranderd en vaker groentes gaat eten. Je wilt namelijk niet afvallen om over drie maanden weer hetzelfde gewicht te hebben.

Reacties uitgeschakeld voor Op een leuke manier afvallen