Nieuws

Waarom zijn we zo gek op foute reality programma’s?

Waarschijnlijk heb je het wel meegekregen, de hype rondom programma’s als Utopia, Oh Oh Cherso, alles wat met Barbie te maken heeft en vooral Temptation Island. Waarom vinden wij het zo belangrijk wat er gebeurt in deze series en volgen we de nieuwtjes nauw?

Relaxen

De meeste van ons kijken tv om te ontspannen. Natuurlijk zijn er ook mensen die tv kijken om actualiteiten te volgen en naar informatieve documentaires te kijken. Maar dit zijn meestal niet de mensen die genieten van series als Teen Mom en My Big Fat Gypsy Wedding. En daar gaat het nu juist om. Het heerlijke aan tv kijken is om even afgeleid te worden van het ‘echte’ leven, zodat je je problemen even kunt vergeten. Het is niet heel inspirerend om te kijken naar vreemdgaande stelletjes, kotsende tieners en de implantaten van Farrah uit Teen Mom, maar het is wel heel vermakelijk!

Saamhorigheid

Het allerleukste aan programma’s als Temptation Island is om het er uitgebreid over te hebben met je collega’s, vriendinnengroep en mensen waarmee je op de bus staat te wachten. Het wordt allemaal enorm opgeblazen en spannender gemaakt maar het feit blijft wel: reality televisie kan ontzettend interessant zijn. Er heerst vaak een taboe op het kijken van dit soort programma’s omdat ze als ‘dom’ bestempeld kunnen worden. Mensen beginnen er niet snel over aan de lunchtafel. We weten allemaal best dat er betere programma’s bestaan dan The Naked Attraction (waar een man of vrouw beoordeeld of ze op een date met iemand wilt nadat ze hem of haar eerst naakt heeft gezien). Het gaat om de emotionele opwinding die je krijgt bij het kijken naar zulke programma’s. Worden jullie ook helemaal wild in de groepschat als ene Tim vreemdgaat in Temptation Island? Heel normaal. En je hebt de volgende dag weer iets leuks om te bespreken aan de lunchtafel. Win win!

Fout, fouter, foutst

Kortom: reality programma’s zijn heerlijk fout en meeslepend om naar te kijken. Echt geen probleem dus als je er regelmatig naar kijkt, je hoeft je er zeker niet voor te schamen. Ten slotte blijven dit soort televisieprogramma’s terugkeren op de Nederlandse televisie. Er is genoeg animo voor. Mijn persoonlijke favoriet blijft Oh Oh Cherso, puur omdat dat programma aan de voet stond van een hele reeks aan foutheid. Inmiddels is het helemaal uit de hand gelopen met de televisieserie van Oh Oh Cherso ster Barbie en vind ik de lol er een beetje af. Het is toch niet zo heel leuk om te zien hoe iemand helemaal onderdoor gaat aan de showbizz.

 

 

 

 

Reacties uitgeschakeld voor Waarom zijn we zo gek op foute reality programma’s?