Nieuws

Cosmetische ingrepen: weg met het taboe!

Nog altijd heerst er onder sommige groepen een taboe over het laten uitvoeren van cosmetische ingrepen, of ze nou klein zijn of niet. Zonde, want er zijn diverse redenen om te kiezen voor een dergelijke ingreep en waarom is dat nou eigenlijk zo gek?

We dragen make-up, dragen mooie kleding, laten ons haar niet de vrije loop gaan en doen andere aanpassingen aan ons lichaam. Een (kleine of grote) cosmetische ingreep past eigenlijk prima in dat rijtje.

Wij zetten drie van de meest voorkomende ingrepen op een rijtje.

1. Ooglidcorrectie

De ooglidcorrectie is één van de meest uitgevoerde ingrepen in Nederland, onder jong en oud. Dat heeft verschillende redenen: een ooglidcorrectie kan praktische en medische redenen hebben, maar ook puur cosmetisch.

Bij een medische reden gaat het vaak om de bovenste oogleden die enigszins in het gezichtsveld hangen, wat storend kan zijn. Je gezichtsveld wordt er kleiner van, wat erg vervelend is.

Daarnaast kan het minder mooi ogen en is dit een extra reden om de ooglidcorrectie te laten uitvoeren. Bij een onder ooglidcorrectie is dit vaak de voornaamste reden.

Hoewel ooglidcorrecties met name bij mensen op hogere leeftijd wordt uitgevoerd, betreft het ook een routineingreep bij jongere mensen. De mate waarmee de oogleden hangen is namelijk ook deels genetisch bepaald.

2. Lippen opvullen

We zijn helaas niet allemaal Angelina Jolie: volle lippen waar iedereen verliefd op wordt. Veel mensen hebben lippen die vrij ongelijk zijn, wat niet persé erg is, maar soms wat minder mooi staat.

In een dergelijk geval kun je eenvoudig de lippen laten opvullen. Dit is een simpele en erg snelle ingreep die je maar incidenteel hoeft uit te laten voeren.

De behandeling is niet schadelijk voor je lippen, maar ook niet permanent. Een dergelijke behandeling kan je overigens vaak zelfs bij de huisarts laten uitvoeren als deze hiervoor is bijgeschoold.

Steeds meer huisartsen zijn dit. Wil je niet naar de huisarts, dan zijn er talloze goede klinieken waar deze behandeling makkelijk uitgevoerd kan worden.

3. Spataderen verwijderen

Veel mensen, met name vrouwen, krijgen al op jonge leeftijd te maken met spataderen. Dit zijn kleine verwijde adertjes die als rode tot blauwe lijntjes zichtbaar zijn, met name op de bovenbenen.

Hoewel dit volkomen normaal is, voelen veel mensen zich hier onzeker over en belet het hen om bijvoorbeeld badkleding te dragen.

Gelukkig is een spatader eveneens makkelijk aan te pakken. Met een laser kunnen de adertjes kapot worden gemaakt, waarna het lichaam ze vanzelf opruimt.

In eerste instantie kunnen blauwe plekken ontstaan, maar deze verdwijnen erg snel, waarna je weer mooie egale benen hebt. Top toch? En waarom zou je dergelijke cosmetische ingrepen links laten liggen? Doorbreek de taboe!

Reacties uitgeschakeld voor Cosmetische ingrepen: weg met het taboe!