ramen laten plaatsen
Nieuws

Aandachtspunten bij het plaatsen van ramen

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom je ervoor kiest om nieuwe ramen te laten plaatsen. Misschien zijn je ramen weer aan vervanging toe. Maar je kunt er ook voor hebben gekozen vanuit een financiële overweging. Als je namelijk nog over ramen van enkel glas beschikt, is het verstandig om de overstap te maken naar ramen van dubbel glas. Met die overstap bespaar je namelijk op langer termijn een hoop geld. In beide gevallen is het verstandig om dat te laten verrichten door een professionele vakman. Deze persoon heeft genoeg kennis en ervaring om deze klus op zich te nemen. Nieuwe ramen laten plaatsen is namelijk iets dat in één keer goed gedaan moet worden, anders kan je kozijn bijvoorbeeld gaan rotten. In dit blog ga ik daarom uitleggen waar je op moet letten bij het plaatsen van nieuwe ramen en hoe je in contact kunt komen met een professionele vakman.

Redenen om nieuwe ramen te laten plaatsen

Er zijn een aantal redenen waarom je zou kunnen kiezen om nieuwe ramen te laten plaatsen. In de meeste gevallen is de reden dat de ramen weer aan vervanging toe zijn. Het is verstandig om om de zoveel jaar weer je ramen te vervangen, want ook je raamkozijn heeft te kampen met slijtage. Verder komt het ook veel voor dat men nieuwe ramen laat plaatsen vanuit financiële en thermische redenen, want er zijn nog steeds mensen die beschikken over ramen van enkel glas. De overstap naar ramen van dubbel glas zorgt ervoor dat het huis beter geïsoleerd wordt. Daardoor wordt er meer warmte binnenshuis gehouden en hoeft de CV-ketel minder hard zijn best te doen. Dat betekent dat je minder energie verbruikt en uiteindelijk minder geld kwijt bent aan je energierekeningen.

Laat het over aan een professionele vakman

Je kunt er beter voor kiezen om je ramen te laten plaatsen door iemand met genoeg kennis en ervaring. Het is namelijk een klus waarbij je rekening moet houden met een aantal belangrijke dingen. Je wilt overigens ook dat het wel in één keer goed gebeurd. Anders zit je nog een aantal dagen zonder een raam in je huis. Toen ik voor mijn nieuwe huis ook nieuwe ramen heb laten plaatsen, ben ik via Werkspot in contact gekomen met een professionele vakman bij mij in de buurt. Ik kreeg het advies van mijn zwager om op die website mijn klus te plaatsen, want hij had daar goede ervaringen mee. Al met al verliep het erg soepel en het heeft uiteindelijk geleid tot een mooi resultaat.

Reacties uitgeschakeld voor Aandachtspunten bij het plaatsen van ramen