Korset
Nieuws

De kerstkilo’s kwijt raken in januari

De decembermaanden staan volop in het teken van gezelligheid, cadeautjes en lekker eten en drinken. Over het algemeen eet de gemiddelde Nederland veel meer in december, dan in andere maanden van het jaar. Chocolaatjes, koekjes en snacks zijn erg populair in deze maand. Je eet in de avond immers eerder een bakje chips of schaaltje nootjes, met het excuus dat het toch december is. Het probleem van de decembermaand is alleen dat men in januari allemaal massaal wil afvallen. De sportschoolabonnementen en receptenboeken vliegen dan als warme broodjes over te toonbank. Ik ga drie tips met jullie delen om toch wat meer op de kilo’s te letten gedurende de decembermaand.

Sporten/bewegen

Over het algemeen wordt er in december het minste gesport van alle maanden in het jaar. Best vreemd toch? Je hebt veel meer vrije dagen en het is vrij rustig in de sportscholen. Zelf sport ik 3x per week in de sportschool, waardoor ik ervoor zorg dat ik in december alles kan eten zonder aan te komen. Maar ook 1 of 2 keer per week sporten kan al lijden tot kilo’s verliezen. Daarbij zit ik zelf ook altijd beter in mijn vel als ik regelmatig sport. Je hersenen maken tijdens het sporten namelijk een stofje aan die bevorderend werkt voor het immuunsysteem. En zeg nou eerlijk. Op tweede kerstdag kun je vast wel een momentje vrij maken om even lekker te gaan wandelen of hard te lopen.

Gezonde hapjes

December staat in het teken van lekker eten, veel eten en hapjes. Waar je gedurende een normale week enkel ontbijt, luncht en dineert, zul je in december veel meer hapjes tussendoor eten. Hapjes hoeven tegenwoordig niet persé ongezond te zijn. De Albert Heijn heeft in de kerst Allerhande veel aandacht besteed aan gezond de kerst door komen. Zet bijvoorbeeld worteltjes en komkommer met hummus dip op tafel, in plaats van een zak chips of schaaltje bitterballen.

Kleding

Heb je geen behoefte aan afvaltips of tips voor een gezondere leefstijl en wil je volop genieten in december? De juiste kledingkeuze kan er voor zorgen dat je er slanker uit ziet. Een korset onder je kerstjurk kan ervoor zorgen dat het overtollig vet weggestopt wordt en je er super slank en schitterend uit ziet. Tevens kleedt zwarte kleding over het algemeen flink af. Ook topjes met lange mouwen kunnen zorgen voor een slanker zicht. Panty’s in plaats van blote benen leveren daarbij slankere benen op.

Reacties uitgeschakeld voor De kerstkilo’s kwijt raken in januari