Nieuws

De wilde verrassingsdate

Dates

Mijn vrouw en ik verrassen elkaar omstebeurt. We begonnen onze relatie met dit soort kleine geintjes.  Elke keer verzon de ander een nieuwe, leuke date. Dat is met de jaren door alleen maar erger geworden. De kwantiteit van de dates is afgenomen. Aan het begin deden we wekelijks een date. Denk hierbij aan een rondvaart door de grachten, naar een museum of schaatsen. Dat wekelijkse is er helaas wel uit. We gingen samenwonen, trouwen en er kwamen twee kinderen bij. Het is nu eerder maandelijks, zelfs tweemaandelijks. Wat echter wel gegroeid is , is de kwaliteit van de dates. Ze kunnen wat explosiever, als het minder vaak is. Je houdt meer geld over en hebt meer zin om groots uit te pakken. Maar hoe groot dat tegenwoordig is, had ik dan weer niet zien aankomen. Ik heb haar een paar maanden geleden meegenomen naar een pretpark in Duitsland,  terwijl de kinderen bij mijn moeder mochten logeren. We hebben een heerlijke 48 uur weggehad. Nu was het weer haar beurt om iets leuks te verzinnen.

Verrassing

Opeens stonden er twee koffers in de gang. Sterker nog, dat waren onze koffers. Ik kwam net thuis van werk en snapte het niet helemaal. “Wie gaan er op vakantie?”, vroeg ik vrij verbaasd toen ik de woonkamer in stapte, verwachtend daar mijn kinderen aan te treffen voor de tv. Echter waren zij er niet, alleen mijn vrouw was er. Ze glimlachte, en zei dat ik mijn mail maar even moest kijken. Hierin stond een linkje wat ik opende. En ik kwam terecht bij twee tickets Turkije. Ik moest een beetje lachen en vroeg of die echt voor ons waren. Ze knikte bevestigend. “Maar de kinderen?” “Zijn bij opa en oma. Trek je je jas weer aan? We moeten zo gaan, anders missen we het vliegtuig”. Ik was stomverbaasd. We zouden vier dagen naar Turkije gaan, lekker in een resort. Wauw. Wat een wereldse vrouw.

En nu

Binnen een paar uurtjes stonden we in de zwoele avondzon van Turkije. Terwijl we aan ons drankje aan de bar zaten en wachtten op een late snack besefte ik me dat ik toch wel onwijs bof met zo een geweldige vrouw. En onderhand maakte ik me ook een beetje zorgen. Hoe kon ik dit ooit nog overtreffen? Een sleetocht met honden in Scandinavië? Een enkeltje Timboektoe? Deze afspraak legt een behoorlijke druk op mijn schouders. Hebben jullie nog goede ideeën? Ik houd me aanbevolen!

Reacties uitgeschakeld voor De wilde verrassingsdate