Nieuws

Als vrouw je gezicht scheren voor een betere huid?

Ineens hoor je het weer overal: vrouwen scheren hun gezichten voor een betere huid. Veel mensen kijken raar op als ze dit horen, je gezicht scheer je toch alleen als man? In deze blog zet ik de voor- en nadelen van scheren op een rij, en beantwoord ik de vraag: is het goed om als vrouw je gezicht te scheren?

Waarom scheren?

Waarom scheren vrouwen hun gezicht dan? Dat is natuurlijk voor veel mensen de eerste vraag. Vrouwen hebben niet dezelfde haargroei als mannen en zullen geen stevige baardgroei hebben. Natuurlijk is dit soms wel het geval, maar de meeste vrouwen hebben hele lichte gezichtshaar. Vrouwen scheren tegenwoordig hun gezicht omdat het beter zou zijn voor hun huid in meerdere opzichten.

Dode huidcellen

De meeste vrouwen zeggen dat hun huid enorm is opgeknapt nadat zij zijn begonnen met scheren. Tijdens het scheren haal je niet alleen haartjes weg, maar verwijder je ook de bovenste laag dode huidcellen die je huid een doffig uiterlijk geven. Zodra je deze dode huidcellen weghaalt is je huid een stuk gladder en zachter.

Geen dons meer

Je hoeft geen hevige haargroei te hebben op je gezicht, de meeste vrouwen die slechts donshaartjes hebben zweren bij het scheren van je gezicht. Het verwijderen van deze donshaartjes geeft je huid een frissere uitstraling, en haalt de doffe gloed weg.

Gelijkmatige make-up

Doordat je huid ontdaan wordt van haartjes en dode huidcellen is je huid super zacht en glad. Dit zorgt ervoor dat producten zoals crème en make-up beter aan te brengen zijn en gelijkmatiger zijn uit te smeren.

Zijn er nadelen?

Tot nu toe klinkt dit allemaal rooskleurig en lijkt het prima om je gezicht te scheren. Er zijn echter veel dermatologen die het toch afraden. Scheren is niet niks, je gaat met een paar scherpe mesjes over je huid. Vooral vrouwen met een gevoelige huid kunnen hier veel last van krijgen. Door het scheren van je gezicht kunnen bultjes en uitslag ontstaan omdat je huid geïrriteerd raakt. Mannen smeren zich niet voor niets na het scheren in met een balsem, het is best hard voor je huid om te scheren.

Groeien de haartjes harder en dikker terug?

Of haartjes na het scheren harder en dikker terug groeien, zijn de meningen over verschilt. De ene zweert van wel, terwijl de ander nergens last van lijkt te hebben. Haal niet zomaar het scheermes over je wang heen, maar scheer eerst een stukje dat niet zo opvalt. Merk je dat er na een tijdje zwarte haren terug groeien, weet je dat het scheren van je gezicht niet is weggelegd voor jou!

Conclusie, gezicht scheren of toch niet?

Scheren heeft zo zijn voordelen, maar ook nadelen. Vooral voor vrouwen met een gevoelige huid is het af te raden om je gezicht te scheren. Maar heb je dat niet, en wil je het toch een keer proberen? Gewoon doen! Je komt er maar op één manier achter of het scheren van je gezicht goed voor je is, of juist niet.

Reacties uitgeschakeld voor Als vrouw je gezicht scheren voor een betere huid?