Nieuws

De soorten thee die je gezondheid een boost kunnen geven

Een kopje thee is voor veel mensen een ultiem moment van genot. Lekker op de bank na een koude, regenachtige dag met een kopje thee onder een deken is een moment waarnaar ik vaak uitkijk. Maar wist je dat thee behalve lekker ook nog eens heel erg gezond kan zijn? Ik zet de meest gezonde soorten thee met de voordelen hier voor je op een rijtje.

De klassiekers: zwarte en groene thee

Zwarte en groene thee zijn de meest gangbare soorten thee. Bijna iedereen heeft deze wel in de kast staan. Veel mensen weten niet dat zwarte en groene thee heel veel gezondheidsvoordelen hebben. zwarte en groene thee verlagen de bloeddruk. Daarmee wordt bijvoorbeeld de kans op een beroerte aanzienlijk verkleind. Het nadeel van deze theesoorten is dat het cafeïne gehalte vrij hoog ligt. Een paar koppen zwarte thee staan gelijk aan een kop sterke zwarte koffie. Drink dus niet meer dan drie koppen zwarte of groene thee per dag.

Witte thee

Witte thee is een theesoort die minder vaak voorkomt dan bijvoorbeeld zwarte en groene thee. Witte thee wordt gemaakt van de meest frisse jonge topjes die niet worden gefermenteerd of gedroogd. Om witte thee te maken worden de topjes gestoomd. Witte thee is erg gezond omdat het veel antioxidanten bevat. Antioxidanten beschermen weefsels en het DNA in cellen tegen agressieve stoffen. Deze stoffen kunnen in sommige gevallen schade veroorzaken aan cellen en weefsels. Om dit te voorkomen is het drinken van witte thee een goede oplossing! Er zit maar liefst 100 tot 150 mg antioxidanten in een kop witte thee.

De koning van de theesoorten: matcha thee

Het lijkt nu of witte thee absoluut de meest gezonde thee is die er bestaat, maar matcha thee verslaat elke soort thee op dit vlak. Matcha thee is een soort groene thee. De thee wordt op een bijzondere manier gemaakt waardoor de unieke smaak en voedingstoffen worden behouden. Matcha thee is niet zoals andere soorten thee, het is namelijk een poeder. Dit poeder vermeng je met heet water en zo krijg je de thee. De poeder bestaat uit vermalen theeblaadjes, waardoor je het meest gezonde deel van de theebladeren drinkt. En het smaakt ook nog eens heerlijk!

Thee kan altijd

Het maakt niet heel erg uit welke thee je drinkt, lekker is het sowieso en er zitten veel gezondheidsvoordelen aan. Probeer wel een beetje te letten op je cafeïne inname. In veel soorten thee, met name zwarte en groene, zit een hoger percentage cafeïne. Zodra je hiervan een hele pot opdrinkt is het minder goed voor je. In dat geval kun je beter kiezen voor een cafeinevrije thee, zoals rooibos, venkel of kamille. Officieel zijn dit geen echte theesoorten omdat ze niet van een theeplant, maar van een struik afkomen. Maar lekker zijn ze wel en ook deze soorten hebben voordelen. Zo werkt kamille erg kalmerend en is het fijn om deze thee te drinken voor het slapengaan. Blijf lekker variëren met de verschillende soorten thee en profiteer van alle voordelen!

Reacties uitgeschakeld voor De soorten thee die je gezondheid een boost kunnen geven