Nieuws

De terrassen survival guide voor 2018

Hou jij net zoals ik van lekker borrelen op een zonnig terras? Het wordt alweer bijna tijd! De terrassen zijn weer tot laat in de avond open en de zon schijnt vol op. Dat betekent dat het tijd is om lekker het terras op te gaan voor een hapje en een drankje, en vooral om bij te kletsen met je vrienden natuurlijk.

Vergeet niet te smeren

Het is één van mijn favoriete momenten, na werk of in het weekend met je vrienden of je partner lekker een terrasje op en de laatste zonnestralen meenemen. Vaak zit je op het terras ook nog eens uit de wind en wordt het heerlijk warm, zeker als je bij een strandtent gaat zitten. Een hele belangrijke tip is dat  je je altijd goed in moet smeren als je op het terras gaat zitten. Als je helemaal verbrand is er niks meer aan namelijk, en je baas vindt het vast ook niet leuk als je af moet bellen omdat je een zonnesteek hebt. Bij de meeste café’s en restaurants hebben ze ergens wel een flesje zonnebrand staan, dus geen paniek als je het bent vergeten!

Maak geen onderschatting

In het zonnetje zitten met een lekker glas wijn of een goed speciaal biertje is heerlijk, maar vergis je niet in het alcoholpercentage. Veel speciaal biertjes hebben een hoog alcoholpercentage en in de zon lijk je sneller dronken te worden. Dat heeft waarschijnlijk iets te maken met het vochtgehalte. Bestel er dus ook altijd een karaf water  bij en vergeet niet wat te eten, je kunt namelijk enorm dronken worden en moeilijk van je stoel komen.

Wees respectvol naar het personeel

Het kan natuurlijk enorm vervelend zijn als je ergens gaat zitten en je lang moet wachten op het drankje wat je hebt besteld, of voordat je uberhaupt wordt geholpen. Probeer er wel bij stil te staan dat het personeel van het terras waar je zit het hartstikke druk hebben en ze je zo snel mogelijk helpen als ze kunnen. Het heeft geen zin om boos te worden, met je vingers te knippen of te schreeuwen naar het personeel. Geniet lekker van het zonnetje en wees blij dat jij niet degene bent die op zo’n heerlijke dag staat te werken in een lange zwarte blouse en broek.

 

 

 

Reacties uitgeschakeld voor De terrassen survival guide voor 2018