autoverzekering
Nieuws

De juiste autoverzekering vinden

Wil je een autoverzekering afsluiten? Dan heb je waarschijnlijk veel vragen. Want: ‘Welke verzekering past bij mij én is goed te betalen?’. Want een verzekering is niet iets waar je simpelweg voor op koopjesjacht gaat. Voor het vinden van een autoverzekering die bij jou past, ga je online om alle mogelijkheden te bekijken en te vergelijken. Alleen zo kom je uit bij de autoverzekering die helemaal bij jou aansluit. Om je tijdens je zoektocht iets meer wijsheid bij te brengen, geven wij antwoord op de drie meest gestelde vragen over autoverzekeringen.

Welke autoverzekering is de juiste?

Deze vraag kun je pas beantwoorden als je weet wat de verschillende verzekeringen inhouden. In Nederland is het verplicht om in ieder geval een WA-verzekering te hebben. Deze verzekering is een Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering: dit houdt in dat je verzekerd bent als je schade bij een ander veroorzaakt. In de meeste gevallen is alleen WA-verzekering niet genoeg voor je auto. Je bent dan namelijk niet verzekerd voor schade aan je eigen auto (wat wel zo handig is). Door een volledige of beperkte cascoverzekering af te sluiten, is ook je eigen auto goed verzekerd.

Schadevrije jaren en je autoverzekering

Wanneer je een verzekering op je naam afsluit, begin je met het opbouwen van schadevrije jaren. Elk jaar dat voorbij gaat zonder dat je schade bij de verzekeraar hebt geclaimd telt mee voor één schadevrij jaar. Je klimt dan op de bonus-malusladder. Claim je wel schade? Dan raak je schadevrije jaren kwijt. Als je geen schade meldt en veel schadevrije jaren hebt, krijg je meer korting op je verzekeringspremie. Ga je voor een autoverzekering bij een andere verzekeraar? Ook dan neem je jouw opgebouwde schadevrije jaren mee. Zo betaal je altijd een premie die bij jou en je auto past.

Hoe kan ik gemakkelijk een verzekering berekenen?

Door het beantwoorden van enkele vragen, kan je online je autoverzekering berekenen bij vergelijkingswebsites. Zonder veel moeite kun je te weten komen welke verzekering goed bij je past en hoeveel dit per maand kost. Door online autoverzekeringen met elkaar te vergelijken, bespaar je tijd én vind je altijd een verzekering die bij je past. Het enige dat jij dan nog moet doen, is het afsluiten van die autoverzekering.

Nu weet je net iets meer over verzekeringen voor je auto en hoe je de beste uitkiest. Heb je nog vragen waarop de antwoorden niet in deze blog te vinden zijn? Online kun je nog veel meer informatie vinden.

Reacties uitgeschakeld voor De juiste autoverzekering vinden