Nieuws

Natuurlijke huidverzorging: de voordelen van arganolie voor een schitterende huid

Is je dure huidverzorging bijna op? Betaal niet meer en schaf één enkel flesje met arganolie aan. Naast eczeem behandelen natuurlijk zijn er ontzettend veel voordelen aan dit product. Je zou het eigenlijk een wonderolie kunnen noemen. De meeste mensen kennen het als een haarproduct maar arganolie biedt nog veel meer voordelen. Tijd om jezelf in de watten (of moeten we olie zeggen) te leggen. 

#1 Genezend bij huidaandoeningen 

Arganolie bevat veel antioxidanten, essentiële vetzuren en heeft een zeer hoge concentratie aan vitamine E. Deze combinatie zorgt ervoor dat huidaandoeningen snel worden bestreden. De antioxidanten beschermen tegen vrije radicalen die zorgen voor huidveroudering. Daarnaast werkt arganolie tegen striae, scheerbultjes, schrale huid en wondjes. Je merkt dat de huid snel verzacht.  

#2 Hydrateert als de beste 

Heb je een droge of vochtarme huid? Water drinken helpt goed, maar net zo lief smeer je arganolie. Vooral in de winter wordt je huid snel vochtarm. Dat komt door de verwarming en de gure wind van buiten. Een droge huid veroudert weer extra snel. Arganolie vertraagt dit proces. Je huid krijgt een natuurlijke glow. 

#3 De enige olie die goed is voor een vette huid 

Door je huid van een gezonde olie te voorzien stimuleer je niet de olieproductie van je huid. Het helpt juist om die productie te controleren. Als je alle olie van je huid wil onttrekken gaat deze juist overproduceren. Daardoor ontstaan juist meer puistjes en vette zones. Smeer af en toe een paar druppeltjes arganolie om een mooie en minder vette huid te krijgen. 

#4 Arganolie helpt tegen huidveroudering 

De antioxidanten en de vitamine E beschermen de huid tegen vrije radicalen. Die radicalen helpen de huid om minder snel te verouderen. Het zorgt voor een natuurlijke beschermlaag. 

#5 Op natuurlijke basis 

Als je arganolie smeert komen er geen gekke stofjes in je huid terecht. Arganolie komt van noten van de arganboom. Het is loepzuiver en hartstikke natuurlijk. Kijk wel goed waar je de olie koopt. Niet elke leverancier verkoopt zuivere arganolie en die wil je wel hebben. 

#7 Lekker voor de huid van je lichaam 

Arganolie is goed voor je haar, gezicht en lichaam. Heb je last van droge huid na een warme douche? De olie helpt om je huid zacht en soepel te houden. Smeer het op je handen, voeten en nagelriemen om die extra zacht te houden. Arganolie is eigenlijk een alleskunner! Gebruik de tips in deze blog wijs en ervaar zelf de krachtige werking van deze olie. Geniet ervan en laat je verwonderen. 

Reacties uitgeschakeld voor Natuurlijke huidverzorging: de voordelen van arganolie voor een schitterende huid