Dna test
Nieuws

Dna test: Is hij wel van mij?

Wij mannen hebben het toch lastig in sommige opzichten. Het vaderschap bijvoorbeeld. Ik durf te wedden dat een groot deel van de vaders zich afvraagt of het kind wel van hem is. Het is een gevoelig onderwerp en er wordt weinig over gesproken, misschien alleen achter gesloten deuren. Maar hoe zou het zijn als je zeker wist dat je kind van jou was? Doe daarom een Dna test en geef jezelf duidelijkheid.

Hoezo een Dna test?

Waarom zou je een Dna test doen en hoe werkt dat eigenlijk? Nou allereerst lees je dit artikel niet zomaar. Blijkbaar heb je al enige twijfel of je kind wel van jou is. Hij/zij lijkt niet erg veel op jou en je vertrouwt je vrouw of vriendin niet helemaal. Niet alle kinderen lijken natuurlijk op hun vader, maar nu na 3 jaar zie je nog steeds weinig gelijkenissen. Ook hadden jullie relatieproblemen  rond de tijd van conceptie. Een Dna test kan hier uitkomst voor bieden en een de boel verhelderen. Ik heb er 1 laten doen en ik was ontzettend blij er achter te komen dat mijn zoon wel mijn biologische kind was. Je moet er niet aan denken een kind van een ander op te voeden. Daarom dus een Dna test!

Hoe gaat het in zijn werk?

Bij een vaderschapstest wordt het DNA van de vermeende vader vergeleken met het DNA van het kind. Een vaderschapstest geeft u dus uitsluitsel op die ene belangrijke vraag: ben ik de vader? De vaderschaps Dna test geeft binnen enkele dagen minimaal 99,999% zekerheid en is gemakkelijk en pijnloos af te nemen met behulp van wattestaafjes. DDC analyseert het DNA van vader en kind(je) op minimaal 20 plaatsen (loci), waardoor het resultaat minimaal 500 keer nauwkeuriger is dan bij de concurrentie, waar op minder loci wordt getest.

Verschillende testen

Je hebt 2 verschillende vaderschapstesten:

  • Een gemoedsrust Dna test
  • Een rechtsgeldige Dna test

De test voor uw gemoedsrust is er om je gerust te stellen. De rechtsgeldige test stelt je ook gerust, maar kan je tevens gebruiken in een juridische procedure. Beide testen zijn even betrouwbaar. Het enige verschil zit hem in de wijze waarop het DNA-materiaal wordt afgenomen. De gemoedsrust Dna test kun je thuis zelf doen en de rechtsgeldige Dna test wordt het Dna-materiaal afgenomen door een onafhankelijke derde persoon zoals een huisarts.

De uitslag

Houdt er rekening mee met het feit dat de uitslag van de Dna test pijnlijk kan zijn. Daarom raad ik je aan er van te voren goed over na te denken wat je doet als het nieuws niet is wat je had gehoopt. Wat als het blijkt dat je niet de biologische vader bent van je vermeende kind? Zet je gedachten van te voren goed op een rijtje, zodat wanneer je overspoelt wordt met emoties zoals woede en verdriet, je betere keuzes kan maken in hoe je dit communiceert naar je vriendin of vrouw.

Ik wens je veel succes.

Reacties uitgeschakeld voor Dna test: Is hij wel van mij?