Nieuws

Op reis met de auto

Het idee van vrijheid. Gaan en staan waar je zelf wilt. Op avontuur gaan, nieuwe mensen leren kennen en vooral de gezelligheid opzoeken. Dat is een lifestyle waar je wel aan kan wennen. Het grote probleem? Het kost toch allemaal veel geld. Die vliegtickets naar het Oosten zijn allemaal zo duur. Nog niet opgeven op deze droom! Heb je wel eens overwogen om een roadtrip te maken door Europa? Ook in Europa zijn er vele mooie plekken te ontdekken en als je gaat reizen met de auto heb je zelf helemaal de vrijheid om zelf te bepalen waar je naar toe wil gaan. Zoek je zon op of ga je toch liever op zoek naar mooie culturele gebieden? Met de auto reizen is dus helemaal niet zo’n gek idee. 

Maar is een auto kopen niet veel duurder dan een vliegticket? Ja dat klopt, maar tegenwoordig zijn er vele andere manieren om een auto te kunnen financieren. Heb jij wel eens gehoord van private lease?

Private lease

Private lease is een financieringsvorm die de afgelopen jaren erg populair is geworden. Bij private lease mag jij een gloednieuwe auto rijden en betaal jij maandelijks een bedrag aan de leasemaatschappij. De hoogte van dit bedrag is afhankelijk van verschillende factoren zoals de aanschafwaarde van de auto en het aantal kilometers dat jij van plan bent om te rijden in een jaar. Als jij van plan bent om maar één koffer mee te nemen op reis, kan jij al een auto leasen vanaf €99,-. Belangrijk is het wel om te weten dat je bij private lease een contract afsluit voor meerdere jaren. Voordat jij je private lease contract afsluit raden wij aan om van te voren goed de kleine lettertjes te lezen of je bij de betreffende leasemaatschappij wel met de auto op reis mag. Dit is voor jou natuurlijk essentieel!

Op kosten van de baas op reis

Een andere manier van het financieren van je auto is zakelijk leasen. Voorwaarde is wel dat je hier alleen gebruik van kan maken als je in dienst bent bij een organisatie en in aanmerking komt om een auto van de zaak te krijgen. Ook bij zakelijk leasen is het mogelijk om op reis te gaan. Wel is het belangrijk om dit vooraf met je werkgever af te spreken. Als je met zakelijk leasen ook privé kilometers wil rijden moet je namelijk bijtelling betalen. De hoogte van dit bedrag is afhankelijk van hoe zuinig je auto is.

Genoeg mogelijkheden dus om jou droom reis te realiseren. Heb jij al besloten hoe je op reis gaat?

Reacties uitgeschakeld voor Op reis met de auto