Nieuws

Spiritualiteit

Spiritualiteit is een begrip dat iedereen wel eens voorbij heeft horen komen, het is een vrij breed begrip, maar voor veel mensen ook vrij onbereikbaar. Veel mensen hebben geen enkel idee waar ze aan moeten denken bij dit begrip. Wij gaan vandaag het begrip spiritualiteit uitpluizen.

Wat betekent spiritualiteit?

Je kunt in dit begrip een woord uit het Engels herkennen, namelijk het woord ''spirit''. Dit is de Engelse term voor geest. Je kunt hieruit dus al opmaken dat het bij spiritualiteit vooral gaat om de geest bij de mens. De reden waarom het begrip voor velen onbereikbaar lijkt is omdat het een begrip is dat heel erg breed is en de term kan op heel veel verschillende manier worden gebruikt of toegepast. In de basis wordt er vaak een bewustzijn in connectie met een hogere werkelijkheid bedoeld. Vaak staat dit proces van spiritualiteit ook in verbinding met religie. Sterker nog, veel mensen die geloven beschouwen spiritualiteit als een groot gedeelte van hun religieuze ervaring.

De algemene gedachte achter spiritualiteit

De algemene zin van spiritualiteit vandaag is het gewoonweg bewandelen van je eigen unieke levensweg om jezelf te helen, zorgen dat je je niet enkel vasthoudt aan verwachtingen, dat je je hiervan losmaakt en dat je je eigen angsten onder ogen ziet en hier niet langer van wegloopt. Je moet jezelf omarmen zoals jij bent, zowel de goede, als de minder goede kanten van jezelf.

De wijze waarop spiritualiteit wordt beoefend kan voor iedereen weer ander zijn. De een gaat lekker de natuur in om zichzelf te kunnen horen, de ander doet veel aan Yoga. Je kunt spiritualiteit op allerlei soorten manieren beoefenen, maar het belangrijkste is om jouw manier van spiritualiteit je eigen te maken. Je moet jezelf eraan herinneren dat alles al in jezelf, zo en alleen op deze manier kun je je echte persoonlijkheid omarmen.

Wil jij spiritueel ontwaken en wil je wellicht een spirituele opleiding volgen? ZoMa Opleidingen biedt diverse opleidingen aan, bezoek eens een informatieavond of volg een proefles.

Reacties uitgeschakeld voor Spiritualiteit