Nieuws

Vervoeren van posters of bouwtekeningen

Printen kan tegenwoordig op bijna alle formaten. Veel printers thuis gaan maar tot maximaal een papiergrootte van a4 formaat. Maar op de werkvloer staan er vaak wel a3 of zelfs a1 printers. Dit zijn hele grote printers. Er kunnen hier bijvoorbeeld posters of grote bouwtekeningen worden uitgeprint. Wanneer zo’n tekening uit de printer rolt, wat vaak een tijdje kan duren omdat het een groot stuk papier is. Vraagt iedereen zich misschien af hoe kan je dat nou mooi houden? Wanneer het aan de muur wordt gehangen blijft het vaak wel in mooie conditie. Maar wanneer een poster of een bouwtekening ergens heen moet is dit al een lastiger verhaal. Sommige posters zullen misschien online zijn besteld en moeten naar de klant worden verzonden. Of de bouwtekeningen moeten vanaf het kantoor van de architect naar de bouwplaats. Er zijn hier verschillende oplossingen voor. 

 

Kartonnen kokers

Gekoppeld aan veel grote printers zit ook een vouwmachine. Hier wordt het grote geprinte vel dan ingelegd en de machine vouwt deze vervolgens. Het kan ook voorkomen dat dit met de hand gedaan wordt, dat maakt dan wat meer kabaal. Wanneer men de poster of tekening liever niet wil vouwen is oprollen natuurlijk een hele goede optie. Bij het oprollen worden er namelijk geen zichtbare vouwen in de poster of tekening zichtbaar. Dit zorgt ervoor dat de poster of tekening er mooi uit blijft zien. Om het grote vel vervolgens nog beter te beschermen zijn er veel kartonnen kokers in alle soorten en maten te vinden. Zo zijn er ronde kokers te vinden vanaf een diameter van 3 centimeter tot wel 25 centimeter. Ook in de lengte kunnen de kokers heel erg verschillen in formaat. Bij ronde kokers kunnen ze tot een lengte van wel 147 centimeter gaan bij Vermeij. 

 

Trapezium kokerdozen

Bij deze verpakkingsspecialist zijn overigens nog veel meer vormen te vinden voor kartonnen kokers. Zo hebben ze ook trapezium kokerdozen. Deze dozen zijn ideaal voor het verzenden van paraplu’s, grote papieren posters en ook buizen kunnen hiermee verzonden worden. Deze trapezium kokerdozen zijn ook gemaakt van karton en kunnen in veel verschillende maten besteld worden. De formaten kunnen zowel 43,5 x 10,5 centimeter zijn maar ook heel groot en dan zijn ze 86 x 10,5 centimeter. Zo is er voor elk product wel een goede kartonnen koker te vinden. Om dus geprinte posters of bouwtekeningen te vervoeren of te verzenden is het gebruik maken van kartonnen kokers sterk aan te raken. Het geprinte papier blijft dan veel beter beschermd.

Reacties uitgeschakeld voor Vervoeren van posters of bouwtekeningen