Op maat vakantie in Java
Nieuws

Kom dichter bij de mensen van Java in deze 3 plattelandsdorpen

Heb je ooit de wens gehad om dichterbij te komen en de mensen van bestemmingen die je bezoekt echt te leren kennen? Welnu, we hebben een manier gevonden waarop je verschillende soorten eten, cultuur en natuurlijke bezienswaardigheden kunt ontdekken tijdens je rondreis Indonesië, en tegelijkertijd kunt leven met de lokale bevolking in verschillende delen van het land. Van deelname aan traditionele landbouwactiviteiten tot het leren creëren van je eigen kunstwerk, je krijgt de kans om dichtbij te komen met de lokale bewoners en hun oprechte warmte en verwelkoming te voelen. Elk dorp heeft zijn eigen specialiteit en vakmanschap, dus kies degene waar je je meer mee verbonden voelt.

Desa Wisata Grogol

De Indonesische stad Yogyakarta is de thuisbasis van veel dorpen die nog steeds hun traditionele manier van leven, cultuur en rituelen handhaven. Een daarvan is de weelderige en mooie Desa Grogol (Grogol Village), gelegen in de wijk Sleman. Dit dorp is ideaal voor toeristen die andere culturen willen begrijpen en leren kennen.

Mensen in Desa Grogol laten bezoekers hun proces observeren van het creëren van traditionele wayang kulit (schaduwpoppen) en gamelan – de Javaanse muziekinstrumenten die samen kenmerkende rustgevende geluiden produceren.

Vergeet niet om de juiste kledij mee te nemen, want de lokale bevolking zal je maar vaak genoeg uitnodigen om in hun heldere zwembad te duiken, dat gevuld is met water uit een nabijgelegen natuurlijke waterbron!

Desa Wisata Kebon Agung

Het toeristisch dorp Kebon Agung is perfect voor vakantiegangers die de wens hebben om van hun stress af te komen en te worden omhelsd door de weelderige schoonheid en rustgevende geluiden van de natuur. Dit dorp staat in de volksmond bekend als een boerendorp waar bezoekers de dagelijkse activiteiten van boeren kunnen observeren.

Bovendien kun je je muzikale vaardigheden verbeteren, omdat de dorpslieden je leren traditionele muziekinstrumenten te bespelen, zoals karawitan en gamelan. Het dorp bestaat uit vijf padukuhan of gehuchten: Padukuhan Tlogo, Padukuhan Kalangan, Padukuhan Mandingan, Padukuhan Kanten en Padukuhan Jayan.

Bule Mengajar in Kulon Progo

Bule Mengajar is niet de echte naam van het dorp, maar het is meer een gemeenschap waar buitenlanders de mensen in Kulon Progo leren. Vrij vertaald als “Buitenlanders leren”, is Bule Mengajar gericht op het introduceren van Kulon Progo aan de wereld.

Gesticht door Lia Andarina Grasia in 2014, faciliteert deze gemeenschap interacties tussen buitenlanders en de lokale bevolking door buitenlanders uit te nodigen om naar Kulon Progo te komen, dat bekend staat om zijn weelderige landschap, prachtige heuvels, stromende watervallen en vele andere landelijke pracht van de natuur. Dit is perfect voor buitenlanders die niet alleen de natuur willen verkennen, maar ook andere vrienden willen uitnodigen om samen met hen de natuur te verkennen.

Reacties uitgeschakeld voor Kom dichter bij de mensen van Java in deze 3 plattelandsdorpen