tattoo
Nieuws

Goed voorbereiden voor het zetten van je eerste tattoo

Het is zover, je hebt alle materialen aangeschaft voor het zetten van je eerste tattoo. Nu wordt het tijd om het vak te gaan leren, daarbij zal je ook wat modellen nodig hebben om op te oefenen. Het tatoeëerders vak wordt vaak wel onderschat, tatoeëren is hard werken, soms wel 60 uur per week. Bedenk daarom van tevoren goed hoe je het wilt gaan aanpakken.

Hoe start je met tatoeëren

Er komt een hoop bij kijken, je hebt niet genoeg aan naalden, inkt en een tattoomachine. Je moet weten hoe je bepaalde dingen moet maken. Op internet staat wel wat informatie, maar het is handiger als je alle informatie bij een hebt. Een opleiding behoort tot de mogelijkheden, maar dat is vrijwel onbetaalbaar. Tattoo Chiel, ofwel Michiel van Nessen is al jarenlang tatoeëerder. Hij heeft naast zijn eigen tattooshop ook een E-book uitgebracht waarin hij tips en adviezen geeft. Onder andere geeft hij tips over hoe je om moet gaan met de hygiëne, wat een heel belangrijk aspect is als je besluit te gaan tatoeëren.  Het E-book is er voor de startende tatoeëerders, voor de experts is het boek minder interessant.

Hoe verdien je je brood met tatoeëren

De meeste tatoeëerders worden absoluut niet rijk van het zetten van tattoos. Alleen de echte tattoo artiesten, die verdienen meer dan gemiddeld tatoeëerder. Maar zij maken dan ook echt een kunstwerk van je tattoo. Als starter moet je niet meteen alles opgeven, je kunt het beste starten met tatoeëren naast je gewone werk, zodat je niet in onzekerheid verkeerd.

Conclusie

Wil je een echt goede tatoeëerder worden? Schaf dan het E-book van Michiel van Nessen aan voor 49 euro. Doe veel inspiratie en informatie op en geef niet meteen de zekerheid van een vaste baan op, en start rustig aan met tatoeëren.

Reacties uitgeschakeld voor Goed voorbereiden voor het zetten van je eerste tattoo