zilveren sieraden plaatje
Nieuws

Zilveren sieraden dragen en bewaren

Sierraden zijn een belangrijk accessoire bij je outfit. Een simpele zwarte outfit wordt ineens heel classy wanneer je deze combineert met een mooie zilveren ketting, armband of een paar oorbellen. Ook mooi verzorgde handen krijgen een finishing touch met een mooie zilveren ring of een setje dunne ringetjes.

Met een fijne verzameling zilveren sieraden kan je dus vele kanten op en de kans is groot dat je je zelfs ‘kaal’ voelt wanneer je een van jouw accessoires ineens niet meer draagt, omdat je het bent vergeten of ze helaas niet meer mooi zijn. Want dat is een belangrijke bijkomstigheid. Om zo lang mogelijk plezier te hebben van jouw sieraden, is het belangrijk dat je hier goed en zuinig mee omgaat. Hieronder een paar handige tips met wat je wel en vooral niet moet doen als je jouw zilveren sieraden zo lang mogelijk mooi wil houden.

Hoe je je zilveren sieraden moet bewaren

Wanneer het hierbij gaat om echt dure sieraden, zoals een zilver sieraad met briljant, is het zelf onderhouden niet altijd voldoende. Een tip hierbij is om het sieraad zeker jaarlijks eens door een erkende juwelier te laten checken. Hiermee voorkom je dat de steen na verloop van tijd los zit en je dit kostbare bezit verliest. Toch zal het bij de meeste lezers om minder prijzige sieraden gaan, maar ook hier wil je natuurlijk zuinig mee omgaan. Wanneer je je sieraden af doet, is het aan te raden ze op een stofvrije en zachte plek te bewaren. Probeer ze hierbij ook niet allemaal op elkaar te gooien. Dit voorkomt beschadigingen. Ja, over mooie sierradenkisten is echt wel goed nagedacht. Afsluitbaar (dus stofvrij), een zachte binnenkant en verschillende vakjes zodat de sieraden elkaar niet hoeven te raken. Ideaal dus als je meerdere zilveren sieraden in bezit hebt! Wanneer je je sieraden wel bij elkaar in één bakje of laatje hebt, let er dan op dat je je sieraden sluit. We kennen allemaal wel het frustrerende taakje om fijne kettinkjes of armbandjes uit elkaar te halen..

Wat je het beste niet kunt doen

Wanneer je altijd dezelfde sieraden draagt en haast niet meer merkt dat je ze om hebt, is het een gemakkelijke verleiding om ermee te slapen. Om de vorm van de sieraden zo mooi mogelijk te houden, wordt dit afgeraden. Veel juweliers zien beschadigde of vervormde sieraden terugkomen, waarna blijkt dat deze vaak in bed worden aangehouden. Niet slim! Wat je het beste ook niet kunt doen met je zilveren sieraden, is deze bewaren op een vochtige plek. Veel mensen bewaren hun accessoires in de badkamer, omdat dit vaak ook de plek is waar je ze voor of na het douchen af en weer om doet. Vanzelfsprekend is het in een badkamer vaak vochtig, wat de kwaliteit van je sieraden niet bevordert. Andere don’ts rondom sieraden en vochtigheid is ermee douchen of zwemmen, ermee sporten of in aanraking laten komen met parfum.

Kortom, mooie zilveren sieraden maken iedere outfit af! Ga er goed mee om en je hebt jarenlang plezier van deze stijlvolle, tijdloze en veelzijdige finishing touch.

Reacties uitgeschakeld voor Zilveren sieraden dragen en bewaren