persoonlijke assistent
Nieuws

Persoonlijke assistent in je broekzak

Er is steeds meer mogelijk met onze smartphone. Zo werd het vroeger als een luxe gezien om een rechterhand te hebben. Tegenwoordig heb je direct een persoonlijke assistent tot je beschikking op je smartphone. Je hoeft alleen maar te zeggen wat je wilt, de app doet de rest. Waarom zou je nog typen als je ook tegen jouw telefoon kan praten? Dankzij een assistent in jouw broekzak hoef je niet te prutsen met letters en cijfers. Stemcommando’s zijn genoeg! Dat klinkt toch heerlijk? Zo bespaar je niet alleen tijd, je hoeft zelf ook minder moeite te doen.

Bixby als persoonlijke assistent

Een voorbeeld van zo’n persoonlijk spraak assistent is Bixby. Deze virtuele assistent is ontwikkeld door Samsung en zit op de Galaxy 8 en 8+. Daarnaast is ook de nieuwe Samsung Galaxy S0 uitgerust met deze virtuele assistent. Sinds afgelopen zondag is de Samsung Galaxy S9 verkrijgbaar bij KPN. Het doel van deze app is om jouw smartphone nog slimmer te maken. Daarnaast onderscheidt Bixby zich als virtuele persoonlijke assistent in vergelijking met anderen. Dat komt omdat deze app continu leert over jou en hoe jij je smartphone gebruikt. Het doel hiervan is dat jij jouw smartphone op een andere, revolutionaire manier gaat gebruiken.

Andere virtuele assistenten: Siri en Google Assistant

Als je een smartphone hebt met iOS, dan kan Siri je verder op weg helpen. Siri is de virtuele persoonlijke assistent van Apple. Net als Bixby gebruikt deze app stemcommando’s en spraakherkenning. Deze virtuele assistent is slimmer gemaakt in de nieuwste update. Sindsdien kan je meer vragen stellen en kan je jouw vraag op verschillende manieren formuleren. Naast Siri is er nog een andere grote virtuele assistent: Google Assistant. Deze persoonlijke assistent is ontwikkeld door Google. In 2016 werd deze app voorgesteld als opvolger van Google Now. Sinds 2017 is deze assistent niet alleen te vinden op de Pixel-smartphones. De app is nu tevens beschikbaar op telefoons met Android 6.0 en 7.0.

Persoonlijke assistent in je broekzak is de toekomst

Waarom zou je eigenlijk een persoonlijke assistent gebruiken? Het antwoord is simpel: een virtuele assistent is de toekomst. Ten eerste kan je ontzettend veel met zo’n app. De werkzaamheden van een assistent zijn in drie categorieën verdelen: kennisvragen, praktische vragen en besturingsopdrachten. Kennisvragen zijn vragen als “hoe loopt de rivier de Rijn?” of “hoeveel is een pond?”. Daarnaast kan een persoonlijke assistent ook antwoord geven op praktische vragen. Dit zijn vragen zoals wat het weer op jouw locatie gaat doen vandaag. Het verzoek om je wekker op een bepaald tijdstip te zetten is bijvoorbeeld een besturingsopdracht.

Probeer eens zo’n assistent

Een persoonlijke assistent op je smartphone kan dankzij de vele functies erg handig zijn. Binnen een mum van tijd heb jij antwoord gekregen op al je vragen. Overigens staan door de app al je wekkers en afspraken tevens correct in je smartphone. Je hoeft je dankzij een zo’n virtuele assistent nergens meer zorgen om te maken. Bovendien worden die virtuele assistenten steeds slimmer. Beetje bij beetje veroveren de spraak gestuurde apps onze huiskamers. Wie weet kan je in de toekomst zelfs je koffie laten zetten door bijvoorbeeld Bixby. Twijfel je of zo’n persoonlijke assistent iets voor jou is? Ons advies: probeer het gewoon eens. Wie weet bevalt het je beter dan je in eerste instantie had verwacht!

Reacties uitgeschakeld voor Persoonlijke assistent in je broekzak