puppy kopen
Nieuws

Wees goed voorbereid als je een puppy koopt

Mensen die al eens een puppy in huis gehaald hebben weten er alles van. Je moet zoveel regelen dat je uitendelijk toch nog iets vergeet. Een naam, een mand, kussen, verzekering, cursus, voer, inschrijving, noem maar op. Je puppy brengt wel even wat werk met zich mee. Toch is een puppy kopen een hele leuke stap in je leven. In dit artikel lees je enkele tips die zeker van pas zullen komen als je een pup gaat kopen.

Koop je puppy bij een goede fokker

Een goede fokker kies je niet aan de hand van de prijs die je moet betalen. Over het algemeen geldt wel: hoe goedkoper de pup, hoe slechter de fokker. Want een goede fokker maakt veel kosten voor training, huisvesting, controles en entingen en dat wordt dan verrekend bij het verkopen van de pups. Als je een puppy gaat kopen verdiep je je het best in de fokker waar je voorkeur naar uit gaat. Bij voorkeur mag je er na het ophalen van je pup ook nog contact mee houden zodat je eventuele vragen kunt stellen.

Geef je puppy de ruimte

Bedenk dat je puppy zal groeien, houdt daar alvast rekening mee. Als je nu een klein plekje voor hem inricht zal je die al snel moeten uitbreiden. Daarom is het goed om alvast te kijken hoeveel ruimte je hond straks nodig heeft en die ruimte ook vrij te maken. Zo kom je er straks niet achter dat het misschien allemaal net te krap is. Ook een eventuele hondenbench kun je hier dan mooi vast neerzetten zodat je puppy daar alvast aan kan wennen.

Regel een goede verzekering voor je pup

Bedenk dat een hond ook ziek kan worden, een poot kan breken en controles nodig heeft. Dit kost geld en daarom is het goed om een hondenverzekering af te sluiten. Zo voorkom je dat je een dure rekening krijgt van de dierenarts die je misschien lastig kunt betalen. Je kunt eenvoudig hondenverzekeringen vergelijken zodat je een goed pakket kunt kiezen. Zo houd je zelf de controle over de hoogte van de premie en bepaal je welke risico’s je zelf wilt nemen en welke niet.

Puppy kopen is een mooie ervaring

Tot slot moet je goed weten dat het erg leuk is om een puppy te kopen. Je zult merken dat je een hele bijzondere band opbouwt met het dier. De eerste maanden zul je hem veel moeten leren maar uiteindelijk zal je pup steeds beter aanvoelen wat je van hem verwacht. Geniet ervan!

Lees hier nog 60 andere tips voor als je een puppy gaat kopen

Reacties uitgeschakeld voor Wees goed voorbereid als je een puppy koopt