Nieuws

Op welke manieren kan je linkbuilden?

Linkbuilden is een marketingtactiek waarbij je links plaatst op pagina’s van derden. Deze link is een link naar jouw website. Op deze manier ben je eigen zaadjes aan het planten op verschillende websites die allemaal leiden naar jouw website. Deze links plaatsen kan op verschillende manieren. Onderstaand worden deze verschillende manieren toegelicht. 

Startpagina’s 

De eerste manier die wordt uitgelicht om links te plaatsen is startpagina’s. Deze manier is misschien wel de oudste manier. Waar Startpagina’s van origine bedoeld waren om mensen naar verschillende pagina’s te leiden is het hedendaags misschien wel veranderd naar een makkelijke manier om links te plaatsen. Er zijn vele verschillende startpagina’s met verschillende subpagina’s en categorieën. Hierdoor sluit er altijd wel een pagina aan waar jij je link kan plaatsen. Vele startpagina’s hebben door hun jarenlange bestaan zelf al goede waardes opgebouwd waar jij van kan profiteren. 

Partnerlinkpagina’s 

De tweede manier is het plaatsen van links op de daarvoor bedoelde partner linkpagina. Sommige websites hebben deze speciale pagina aangemaakt om hierop hun ‘partners’ of ‘samenwerkingen’ te zetten. Deze samenwerking is meestal een samenwerking door elkaars linkje te plaatsen op deze partnerpagina. Het is dus een zeer handige manier om links te plaatsen. Tevens zijn deze partijen eenvoudig te benaderen omdat er veelal een contactpagina aanwezig is. 

Blogs

De derde manier is misschien wel de meest effectieve manier, namelijk blogs. In een blog of tekstbericht kan een link verwerkt worden. Google hecht meer waarde aan een tekst dan aan een enkele link. Dit omdat Google uit een tekst kan halen wat het onderwerp is en of het een goede tekst is. Wanneer het een goede tekst is en jouw linkje staat erin is dit extra waardevol. Blogs worden ook veel gebruikt om informatie te delen over een bepaald onderwerp. Hierdoor kan een autoriteit behaald worden aangezien je met een blog aan kan tonen wat jij over dit onderwerp weet. 

Bedrijfsregisters 

Over het internet heen zijn verschillende bedrijfsregisters. Dit zijn registers waarin per bedrijfssoort of onderwerp bedrijven worden weergegeven. Over het algemeen zijn deze kosteloos en makkelijk te plaatsen. Hierdoor kan jij snel linkjes vergaren naar jouw website toe. 

Comments 

Een andere manier om links gemakkelijk en tevens goedkoop te plaatsen is het plaatsen van jouw link in de comments. Dit kan bijvoorbeeld zijn in de comments onder een reeds bestaand blogbericht. Je kan jouw link verwerken in de zin van jouw comment zodat de waarde van de pagina evengoed wordt overgegeven naar jouw website. 

Reacties uitgeschakeld voor Op welke manieren kan je linkbuilden?