fitness-Zaandam
Nieuws

Dit doet meer bewegen met je lichaam

Dé fitness trend van de afgelopen jaren lijkt inmiddels weer een beetje af te zwakken. Anno 2019 en 2020 omarmen we vooral de trend dat we gelukkig moeten zijn met onszelf en ons lichaam. Ieder mens is mooi zoals die is. Toch was die fitness trend van de afgelopen jaren toch niet zo’n hele slechte trend. Het heeft er namelijk wel voor gezorgd dat meer mensen veel bewuster zijn gaan leven. Zo proberen we gezonder te eten en meer te bewegen. Meer bewegen heeft namelijk niet alleen maar invloed op ons gewicht. Meer bewegen heeft nog veel meer voordelen waar ons lichaam blij van wordt. Benieuwd welke voordelen dit zijn? Lees dan snel verder!

Goed voor lichaam én geest

Dat bewegen goed is voor ons lichaam dat wisten we inmiddels al. Door meer te bewegen en gezonder te eten zullen we op een gezonder gewicht komen en beter in ons vel zitten. We hebben meer energie en uithoudingsvermogen en op den duur pak je ook veel liever de fiets dan de auto. Maar wist je dat meer bewegen ook goed is voor je geest? Meer bewegen zorgt namelijk voor een betere doorbloeding van je lichaam. Door een betere doorbloeding komt er meer zuurstof bij je hersenen. Uit onderzoek is gebleken dat dit een positief effect kan hebben op je geheugen. En laat je geheugen nou een heel belangrijk gedeelte zijn van je hersenen. Je geheugen helpt je namelijk bij leren en ontwikkelen. En aangezien we tegenwoordig een leven lang moeten leren is een optimaal geheugen natuurlijk wel fijn. Naast een beter geheugen zorgt meer zuurstof er ook voor dat we minder stress ervaren. Teveel aan stress is voor niemand goed en wordt zelfs in verband gebracht met onze grootste welvaartsziekte van dit moment.

Hoe kom je meer in beweging?

Sporten is natuurlijk een van de meest gekozen manier om meer in beweging te komen. De meeste mensen kiezen er tegenwoordig steeds vaker voor om naar een sportschool te gaan. Bij een sportschool kan je fitnessen maar ook deelnemen ook verschillende groepslessen. De fitness in Zaandam heeft bijvoorbeeld een uitgebreid aanbod. Maar naast de sportschool zijn er natuurlijk nog veel meer manier om in beweging te komen. Wandelen en fietsen zijn bijvoorbeeld al super activiteiten om meer te bewegen. Wandel bijvoorbeeld nog een extra blokje met je hond of ga op de fiets naar je werk in plaats van met de auto. Er zijn zo ontzettend veel manier op wat extra te bewegen en het levert je alleen maar voordelen op!

Reacties uitgeschakeld voor Dit doet meer bewegen met je lichaam