mimosa hostilis
Nieuws

5 doeleinden waar je Mimosa hostilis voor kunt gebruiken

Mimosa hostilis is nog een relatief onbekend natuurlijk product uit Latijns-Amerika die veel gezondheidsproblemen kan oplossen. De schors van de Mimosa hostilis wordt al sinds de oudheid gebruikt voor verschillende doeleinden. Deze doeleinden zijn bij het grote publiek nog onbekend en dat is jammer. Vandaag leggen wij 6 gebruikswijzen uit waar je de schors van Mimosa hostilis erg goed voor kunt gebruiken.

1.  Het kleuren van kleding

Wanneer je op een ambachtelijke manier textiel en kleding wilt kleuren dan is de Mimosa hostilis een perfect product. Met het extract uit de schors kan je kleurstoffen maken van paars en bruin, tot rood en roze.

2.  Als voeding voor de bodem

Boeren in Latijns-Amerika gebruiken de boom rondom hun terrein als natuurlijke grens. Omdat de boom makkelijk tegen extreme weersomstandigheden kan is het een populaire manier om op een natuurlijke manier een grens aan te brengen. Daarnaast blijkt de boom aan de grond ook erg veel voedingsstoffen vrij te geven. De Mimosa hostilis heeft namelijk de gave eigenschap om stikstof vast te houden. Stikstof is een van de belangrijke bouwelementen voor de groei van planten en gewassen. Daarnaast eten dieren in de omgeving de bladeren van de boom. In de uitwerpselen van de dieren zitten veel voedingsstoffen voor de bodem.

3.  Wordt gebruikt als brandstof

In Latijns-Amerika wordt de schors van Mimosa hostilis ook gebruikt als brandstof. De steenkool die wordt gewonnen uit de Mimosa hostilis kent een zeer hoog calorisch vermogen. Het calorisch vermogen, of verbrandingswaarde, is de hoeveelheid energie die vrijkomt bij de verbranding van een stof. Hoe hoger de waarde, hoe meer energie er vrijkomt, hoe hoger de temperatuur.

4.  Het looien van leer

In de wereld van het looien is het gebruik van de schors van de Mimosa hostilis nog vrij onbekend. Zonde, want de schors van de Mimosa hostilis is namelijk erg rijk aan tanninezuur. Tanninezuur wordt vaak gebruikt tijdens het looien van leer. Dankzij tanninezuur wordt afbraak van weefsels in de huid voorkomen. Tijdens het looi proces wordt de huid ondergedompeld in een waterbak met een extract van Mimosa hostilis. Het extract geeft textuur en kleur aan de huid.

5.  Mondproblemen verlagen

Dat het extract van de schors van een Mimosa boom veel gezondheidsproblemen kan oplossen wordt steeds duidelijk. Dankzij veel onderzoek blijkt Mimosa hostilis een erg goede genezer van verschillende gezondheidskwalen. In Mexico is er een onderzoek geweest naar de positieve werking van verschillende medicinale planten op gezondheidsproblemen. Als test had het onderzoeksteam een extract van Mimosa hostilis verwerkt in een kauwgum. In het onderzoek bleek dat in 30% tot 50% van de patiënten mondproblemen zoals cariës werd verholpen.

Het is erg jammer dat de Mimosa hostilis boom bij het grote publiek nog onbekend is. Er wordt nu nog veel onderzoek gedaan naar de verschillende gebruikswijzen en geneeskrachtige werking van de boom, maar het ziet er naar uit dat alle claims ook daadwerkelijk kloppen.

Reacties uitgeschakeld voor 5 doeleinden waar je Mimosa hostilis voor kunt gebruiken