stedentrip
Nieuws

Een winters weekendje weg

Naar mijn mening heeft elk seizoen voor- en nadelen. Nu de winter voor de deur staat, droom ik van een bijzonder weekendje weg. Ik vind het heerlijk om met de feestdagen ergens in een winterse gebied te vertoeven. Uiteraard hoeft het niet een winter wonderland te zijn. Ik vind het voornamelijk lekker om even een weekendje weg te zijn in de winter. Dit seizoen staat in mijn ogen voor een warme, knusse, huiselijke sfeer. Tegelijkertijd is het voor mij ook een periode waarin ik het minste doe. Ik blijf veel thuis in de winter, omdat ik dat simpelweg prettig vind. Wie gaat er immers voor z’n plezier weer en wind trotseren? Ik niet! Daarom vind ik het wel zo lekker om mijn huis voor in ieder geval een lang weekend achter me te laten. Dat doe ik op de volgende manieren!

Onderdompelen in een andere cultuur

Wanneer ik het winterse weekendje weg groot aanpak, dan boek ik een stedentrip bij Bebsy. Specifiek bij deze reisorganisatie, omdat je daar de stedentrip geheel naar wens kunt samenstellen. Ik vind het bijvoorbeeld heerlijk om midden in het centrum te verblijven. De reden waarom ik soms groots op stedentrip ga is simpel: ik vind het heerlijk om op mijn gemak een nieuwe cultuur te ontdekken. Tijdens zo’n citytrip heb je namelijk de perfecte setting om jezelf onder te dompelen in allerlei onbekende dingen. Omdat ik buiten het seizoen ga, is het ook aanzienlijk rustiger. Hierdoor kan ik echt mijn tijd nemen en genieten van mijn winterse weekendje weg in een stad naar keuze.

Ouderwetse samenhorigheid

Een andere manier waarop ik in de winter lekker even een break neem, is redelijk ‘ouderwets’ naar mijn mening. Ik vind het bijvoorbeeld heerlijk om met een klein koppeltje vrienden of familie naar een vakantiepark te gaan. Naarmate we allemaal ouder worden, merk ik dat we simpelweg niet zo veel tijd meer hebben om af te spreken. Een lang weekend weg boeken is de ideale manier om goed contact te houden. Waarom in de winter? Omdat doorgaans dan de meeste mensen wél kunnen. Het uiteindelijke resultaat is een weekendje vol ouderwetse samenhorigheid!

Onvergetelijk genieten in eigen land

Ten slotte vind ik het ook erg leuk om spontaan een overnachting ergens in Nederland te boeken. Zo hebben mijn vriend en ik een nachtje Delft gedaan. Dat was niet alleen gezellig. We waren er precies lang genoeg tussenuit om even lekker wat meer aandacht aan elkaar te geven. Voor een stedentrip hoef je dus niet per se naar een ander land (al vind ik persoonlijk dat wel het leukste). Je kunt ook onvergetelijk genieten in Nederland!

Reacties uitgeschakeld voor Een winters weekendje weg