radiator
Nieuws

Van welke radiator krijg jij het warm?

Koop de ideale radiators voor jouw ruimtes!

Radiators zijn onmisbaar in huishoudens en bedrijven. Deze zorgen voor een goede opwarming van de ruimte waarin ze geplaatst zijn. Wellicht wil je na een verbouwing graag een nieuwe radiator kopen, maar waar je op moet letten? En is een goedkope radiator net zo goed als een duurdere?

Waar op letten?

De eerste zaken waar je goed op moet letten zijn de afmetingen van een radiator. Daarbij moet je er rekening mee houden waar de leidingen vandaan komen: dit kan van de onder- of zijkant zijn. En het is belangrijk om te weten of het nodig is om de radiatorkraan, thermostaatknop en de voetventieltjes te vervangen. Ook de grootte van de ruimte is zeer belangrijk, heb je bijvoorbeeld door een verbouwing de ruimte groter gemaakt? Kijk dan goed naar het vermogen zodat de ruimte voldoende verwarmd wordt.

Design

Met zoveel stijlvolle interieurs die tegenwoordig bestaan mag een design radiator niet ontbreken. Gelukkig heb je qua design ook heel veel keuze en zie je veel dunne, compacte modellen die goed in jouw inrichting zullen passen. Je kunt zelfs een paneelradiator kopen en hier een radiatorbehuizing omheen plaatsen als je geen design kunt vinden wat jou bevalt. Je kunt ook je eigen verzonnen behuizing om je radiator bouwen als je dat liever hebt, maar houd altijd rekening met de warmteafgifte, deze moet niet geblokkeerd worden. Kies dan het liefst voor een warmtegeleidend materiaal zoals bijvoorbeeld aluminium. Een goedkope radiator zal dan in de meeste gevallen voldoen. Een paneelradiator is meestal voorzien van een geribbelde voorkant, hoewel er steeds meer radiators ook vlakke designs krijgen om mee te gaan met de tijd. Een radiator kopen wordt zo steeds interessanter.

Verticale radiatoren

Bij een radiator kopen hoef je niet alleen te denken aan de traditionele horizontale modellen. Wanneer je een kleinere ruimte hebt, maar wel deze ook wilt verwarmen, dan kan je een verticale paneelradiator kopen. Dit zie je vooral in moderne badkamers terugkomen. Niet alleen ogen deze vaak strak, maar zijn ook handig om je handdoeken en natte spullen op te hangen.

Prijzen

Je vindt heel veel aanbiedingen van allerlei radiators. De prijzen verschillen enorm. Hoe hoog de prijs is, hangt ook vaak van het design af. Een goedkope radiator is vaak de geribbelde, witte variant welke vaak genoeg aansluitpunten heeft om in diverse ruimtes te kunnen plaatsen. Een design paneelradiator kopen is dus vooral voor de personen die graag wat meer uitgeven om hun ruimtes volledig modern in te richten.

Reacties uitgeschakeld voor Van welke radiator krijg jij het warm?